„Марек“ спечели Югозападното дерби с „Пирин“ в Разлог

107383-Marek-KAI

Шампионите от “Марек Юнион-Ивкони” спечелиха с 3:1 (25:19, 25:18, 15:25, 25:19) като гост на “Пирин” Разлог югозападното дерби на десети кръг в Суперлигата.

От лагера на домакините обаче се оплакаха от съдийството на Илиян Георгиев и Хари Салабашян, които в последния гейм показаха жълти и червени картони за играчи на “Пирин” за протести. Треньорът на “Пирин” Йордан Мицин получи червен картон, защото претендираше, че топката е в аут. В същото време  Борислав Апостолов от “Марек” хвана една топка и я удари с всичка сила в земята от яд, но бе пощаден от реферите.

Топ реализатор в двубоя стана нападателят на “Пирин” Йордан Желязков, който заби 20 точки (2 блокади, 41 % в атака). Момчетата на треньора Йордан Мицин се представиха силнo и на традиционния си елемент блокада с 15 точки срещу 9 за Марек. За дупничани със 17 точки се отличи Михаел Манджуков (1 ас, 1 блокада, 42 % в атака). 

С осмата си поредна победа волейболистите на Найден Найденов се изкачиха на второ място във временното класиране с 22 точки (преди мача на Монтана днес). „Пирин“ остава с 18 точки и заема четвърта позиция.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене