Шокиращата истина за цените в България!

шоколад Своге цена

Вижте колко евроцента струва шоколадът „Своге” в Холандия и сами си направете сметката

1

Купуваме най-скъпите стоки в света с най-ниските заплати!

Без име

Публикуваната наскоро в агенция БЛИЦ снимка на българин, живеещ в Холандия, където шоколад „Своге” се продава между 37 и 57 стотинки /а не за почти 2 лв., колкото се търгува у нас/, взриви страстите.

Електронната поща на „ШОУ” също беше бомбардирана от нашенци, живеещи в чужбина, които ни заляха с информация за цените на стоките „по света и у нас”.

Парадокс и абсурд – в най-бедната държава в ЕС плащаме най-скъпо за почти всичко!!! Понякога повече, отколкото баровците в Манхатън, Ню Йорк!

Благодарение на нашите читатели „ШОУ” стартира разследване за цените в България и в чужбина. За първата му част ни помогнаха нашенци, живеещи в Италия и САЩ.

Надяваме се тази акция на народното издание да има общественополезна функция. И най-вече – да озапти наглите търговци! Българи, където и да сте по света – очакваме и вашите снимки, с които да покажем, че тук ни правят на маймуни!

Ето я грозната истина за родното ценообразуване! Вижте снимките на стоките в чужбина и сравнете за колко ги купуваме ние тук, в България. С българските си заплати.

Справка по данни на Евростат показва, че нашите заплати са 15 пъти по-малки в сравнение с тези, които получават в Германия, и 11 пъти по-малки от холандските. В Холандия ДДС-то за хранителни продукти и напитки е само 6 %, а средната заплата – 2700 евро! Минималната възлиза на 1400 евро. В Холандия ДДС-то за лекарства е 0 %, за сравнение в България то възлиза на цели 20. „Нашето вино в Белгия е по-евтино от тук (изнася се за 3-3.20 лв. за литър)”, пък пише поредният възмутен потребител в интернет пространството. А друг го допълва: „Никога няма да забравя как в „Била” някакъв 100 % натурален сок беше 9.99 лв. за два литра, а тук един такъв сок е 1-2 евро”. Коментарите продължават с: „В Италия на 650 евро заплата сапун „Дав” е 50 цента, а в България – 1.55 лв., крем „Лореал” за 6 евро, а в България струва 25 лв. В Париж пък цените в супермаркети „Карфур” са с цели 40 % по-евтини, отколкото са в магазините им в България.

Ситуацията и във фармацевтичната индустрия е не по-различна. Така например българин, живеещ в Англия, ни информира, че цената на най-евтиния парацетамол там възлиза на 19 пенса. У нас парацетамола струва средно 1.87 лв. „Умишлено ли се подиграват с нас, не мога да разбера?!”, гласи поредният коментар в мрежата, придружен от две снимки – едната, направена в дрогерия в Айндховен, Холандия, и втората – в София, България. Разликата в цената е точно два пъти!
www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене