Националния печат

печат

„Труд“

Дъщеря и внук на ексмитничар №1 в група за убийства

Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на Агенция „Митници” Христо Кулишев е сред арестуваните при акция на МВР срещу банда за поръчкови убийства. Нейният син Мартин, известен и под прякорите Джито, Малкия Митьо Очите и Белия, се издирва.

 

НАП ще ти гледа банковите сметки, ако не плащаш за здраве

НАП ще събира по-лесно неплатени здравни вноски от българи, след като получи информация от търговските банки какви сметки имат в тях борчлиите. А след това ще изиска плащането им.

 

„24 часа“

Орешарски си тръгнал от кабинета с нов джип

С джип „Волво“ XC60 си е тръгнал от властта експремиерът Пламен Орешарски. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пък – с мотор. това става ясно от обявените вчера от Сметната палата декларации. Волвото на Орешарски е на лизинг, струва 90 хил. лв., а за хондата си Йовчев е платил 18 хил. лева.

 

100 депутати закъсняха за първия си работен ден

Близо 100 депутати закъсняха за първия си работен ден вчера и в 9 ч се регистрираха едва 142-ма. Останалите влетяха в пленарната зала след първия звънец.

 

„Капитал Daily“

Съкращаването на влакове спира

Съкращаването на нови влакове в БДЖ спира, а спрените досега ще бъдат възстановени. Условието това да се случи е в петък министърът на финансите Владислав Горанов да се съгласи да прехвърли отделените 40 млн. лв. за разплащане с кредиторите на БДЖ в субсидията на компанията.

 

МВР претърсва 11 адреса във връзка с група за поръчкови убийства и наркотрафик

МВР обискира 11 адреса на лица, свързани с организирана престъпна група, подозирана в поръчкови убийства, наркоразпространение, наркотрафик и силови физически действия, съобщиха от пресцентъра на ведомството. В операцията участваха над 200 полицаи от дирекция „Криминална полиция“ и Жандармерията.

 

„Сега“

Референдумът за задължителното гласуване ще е с местните избори

Национален референдум за възможните промени в изборните правила най-вероятно ще се проведе с местния вот тази есен. Това стана ясно вчера. Идеята се подкрепя от всички партии в управляващата коалиция, както и от БСП и „Атака“. Само ДПС е категорично против. Засега единственият сигурен въпрос на референдума е за задължителното гласуване. При откриването на новия парламентарен сезон вчера ГЕРБ се обяви категорично за задължително гласуване, тъй като смята, че това е надеждна мярка срещу купения вот.

 

Започва строежът на още 110 км ограда на границата

Правителството взе решение да започне строежа на още 110 км ограда на границата с Турция. До 30 януари МВР трябва да представи проект как ще изглежда тя. Вчера строежът беше обсъден на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

 

„Монитор“

„Универсална” дама върти банда за убийства

Жена, разследвана за източването на над 15 млн. лева от ДДС при аферата „Универсалните”, въртяла и банда за убийства, рекет, наказателни акции и поставяне на бомби и палежи за сплашване, както и наркотрафик. 46-годишната Мила Георгиева, която е и доведена дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев, вчера беше арестувана при мащабна полицейска операция.

 

“Столипиново” каза Je Suis Charlie 

И “Столипиново” вчера стана Je Suis Charlie. Ромите прекъснаха празника си Банго Васил, за да почетат паметта на загиналите карикатуристи от “Шарли ебдо”. В разгара на обедното новогодишно тържество с празнична томбола човек от махалата грабна микрофона, за да обяви минутата мълчание.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене