Журналистическо разследване на Топ ПРЕСА разкри: Благоевградският строителен бос Александър Бачев и фирмата му „Алекс Строй“ – една от обръчите от фирми на президента Плевнелиев!

path_35486

Често младите бизнесмени, които се опитват да се борят стъпка по стъпка, за се докажат и развият като успешни мена­жери, се чудят как така фир­ми, които са тръгнали наравно с тях, прогресират отведнъж, стават коректни партньори на държавата, сякаш някой им управлява бизнеса с вълшебна пръчка. Видимо „избраните“ нямат никакви проблеми и пе­челят ежедневно без никакви загуби. Така, както преди вре­ме в Благоевград се пръкна от един обикновен технически ръ­ководител Сашо Бачев – днес горд собственик на фирмата си „Алекс Строй“ ООД. Повечето хора в строителната гилдия на югозападната столица познават Бачев като един от факторите на „покойния“ вече колос в бран­ша – „Галчев инжинеринг груп“.

Днес обаче Сашо Бачев твърдо е решен да фалира бившия си работодател Николай Галчев, защото не получил признание от него. По форуми и събрания в гилдията Бачев не спира да па- радира с това си работно място, като дори смело твърди, че той е създал фирмата и е помогнал за нейното развитие. „Аз съм човекът, който изнесе в нача­лото технически трудности на „великата” Галчев инженеринг. Впо­следствие напус­нах и основах своя фирма. Имаме обекти по морето, Банско, София.

В Бан­ско дори и сам си бях инвеститор…“, споде­ля Сашо в писмо до нас. Това писмо бе искане за мнение по нашето разследване стои ли сянката на президента Плевне- лиев зад успехите на „Алекс строй“ ООД. М Малко известен факт за повечето бизнес­мени в Благоевград е стартът на кариерата на Бачев като строи­телен ръководител, а тя била в скандално известната фирма „Ирис интернешънъл“, собственост на Росен Плевнелиев. „Реших да правя фирма за­едно с един приятел. Щяхме да продава­ме компютри и други неща, а приятелят ми искаше да продава музиканти. Така регистрирахме фирмата „Ирис интернешънъл“. „Ирис“, защото смятахме, че като се прави бизнес, хората трябва да се гледат в очите. А „Интернешънъл“, защото приятелят им искаше да изна­ся музиканти и да бъдат импресарска фирма. „В крайна сметка им- пресарското начало много бързо ни дове­де до успех. Само че вместо да изнесем му­зикални групи, ние за­минахме за Германия с група строителни работници, защото там това търсеха“, раз­казва Плевнелиев в едно свое интервю. Един от тези строител­ни работници е днешният млад строителен бос Сашо Бачев. Всъщност Бачев на определени места и сред оп­ределени кръгове никога не е крил, че фирмата му е част от икономическо-политическия кръг на Росен Плевнелиев. На определени места дори парадира с това, особено в общини на ГЕРБ, където фир­мата му „Алекс Строй“ ООД се явява за обществени поръчки. Както спо­менахме по-горе, пра­тихме пис­мо до офиса на Бачев за искане на мнение по нашето раз­следване, разкривай­ки поли­тическото влияние зад неговия ус­пех. Напъл­но корект­но и в срок господин Бачев ни върна три страници с биография­та си, която се оказа наистина завидна, но ще публикуваме само стано­вището му по въпроса. „Няма нито един миг от миналото ми, за което да ме е срам или не ис­кам да коментирам. Уважавам с цялото си сърце политика и човека Росен Плевнелиев, от който съм научил доста. Успе­хите си обаче дължа на честния си труд и на факта, че ние сме единствената фирма, която не плаща комиси­онни на никого.

Защитаваме името с труда си и с историята си, която е безу­пречна…“. Дано да е така, както се казва. Но все пак фактите са си факти. Оставяме на об­ществото да бъде съдник на това поведение и този прогрес в кариерата. Нашата работа се изрази само в това да ви пред­ставим фактите.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене