Националния печат

печат

„Труд“

Нови изисквания за продажба на бижута изненадаха златарите

Нови изисквания за продажбата на бижута от злато и сребро изненадаха златарите. Те са включени в промени в наредбата за регистрацията на фирмите от бранша, публикувани на сайта на Министерството на финансите.

Пак предлагат фискален съвет

Парламентът ще направи втори опит да приеме закон за фискалния съвет, за да отговори на изискванията на Брюксел. Новите текстове вече са публикувани на сайта на Министерството на финансите.

„24 часа“

Цветанов изпи кафето на мира с партньорите, даде 170 стр. програма

Кафе за засилване на сцеплението в управляващото мнозинство изпил днес в Народното събрание лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов с колегите си от останалите 3 фракции.

„Сега“

България е под силен натиск да приеме по-строги мерки срещу тероризма

България е подложена на безпрецедентен дипломатически натиск да промени антитерористичното си законодателство, за да спре свободното преминаване на джихадисти на път за Близкия изток. Офанзивата се засили след масовите убийства в Париж миналата седмица. За спешни законодателни промени вчера настоя британският посланик Джонатан Алън, а в края на миналата седмица и координаторът на ЕС по въпросите на борбата с тероризма Жил де Керхов.

Здравният министър обмисля смяна на лекарствата на хронично болните

След спорните идеи за реформи в здравното осигуряване здравното министерство ще предложи и промени в лекарствената политика, които имат потенциала да предизвикат най-малкото хаос и разкарване на хиляди хронично болни. Занапред здравната каса трябва да плаща не за отделни медикаменти, а за лекарствена терапия на заболяванията, обяви министър Петър Москов вчера във Велико Търново.

„Капитал Daily“

ВАС форсира делото за лиценза на КТБ

Върховният административен съд (ВАС) изненадващо се забърза по хода на обжалването на взетия лиценз на Корпоративна търговска банка (КТБ). Въпреки че тричленният състав на съда беше насрочил заседанието си по делото за 9 февруари, във вторник той излезе с определение, с което прекратява производството.

Гранд-хотел „Прокуратура“: 2 млн. лв.на година

В четвъртък висшият орган по управление на съдебната система – Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да реши дали да одобри искането на главния прокурор Сотир Цацаров и да отпусне щат от 42 съдебни служители за почивна база „Св. Св. Константин и Елена“.

„Монитор“

Залостваме прозорците заради Джон Кери

Драконови мерки за сигурност ще съпроводят визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери, който пристига у нас утре. Охраната ще бъде на най-високо ниво, от което биха останали доволни дори държавни лидери като Барак Обама и Владимир Путин. За целта вече е впрегнат сериозен ресурс на МВР. На покривите на сградите ще бъдат разположени снайперисти. От вчера пък полицаи чукат от врата на врата и предупреждават живеещите край трасетата, по които ще преминава кортежът на Кери, да не отварят прозорците на жилищата си през целия ден.

Шест куршума за общинарка на имения й ден 

С шест куршума, два от които от упор в тила, пред дома й навръх именния й ден бе застреляна Татяна Стоянова – началничката на кабинета на кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Показната екзекуция шокира областния град и почти цяла нощ на мястото на убийството бе пълно с познати, близки, приятели и колеги на убитата. 33-годишната жена се прибирала от работа към 18,35 часа минути след като се разделила с майка си Марияна пред сградата на общинската администрация.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене