Цветанов: Операцията за Сертов беше успешна, но с голям разход

Цветан Цветанов

„Издирването на Петко Сертов е една от най-успешните операции на главния секретар Светлозар Лазаров. Този път нямаше жертви в операцията“, заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов от ГЕРБ по БНТ.

 

„Още от самото начало моят коментар беше да щадим семейството, защото това е личен мотив. Психолозите, с които съм говорил дадоха подобен профил и мисля, че ако имаше достатъчно добра координация в МВР, нямаше да има нужда да се вдигат хеликоптери и да се влага такъв голям разход“, посочи своите забележки Цветанов.

На въпрос дали в резултат на този успех той вече не иска оставката на главния секретар на МВР, Цветан Цветанов отговори:

„Никога не трябва да забравяме „белия автобус“ – когато бяха бити български граждани, които протестираха срещу това, което се случи в България. Никога не трябва да забравяме операцията „Лясковец“.

 

По думите на заместник-председателя на ГЕРБ това всичко е било с една-единствена цел – „да бъде унищожена ГЕРБ, да бъде дискредитирана ГЕРБ и да може с подобни подходи и механизми, използвайки държавната машина да бъде дискредитиран основния политически опонент, който успя да победи“.

„България трябва да поиска помощ от европейските си партньори за справяне с евентуална бежанска вълна“, смята Цветанов. Според него липсват финанси и достатъчно центрове, в които да се приемат бежанците.

 

„В момента министърът на вътрешните работи трябва да е максимално активен на съвета на министрите на вътрешните работи, защото ние трябва да искаме повече средства, които трябва да бъдат осигурявани, за да можем да боравим с най-добрите технически средства за предотвратяването на миграционният поток“, каза още Цветанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене