Бумът на строителството в Банско завърши с тотален крах: Падна цената на „Царското кътче“ на Б. Бонев, само за месец 35 длъжника губят имотите си

_thumb

Супер луксозният комплекс „Банско Роял Тауърс“ на бившия вътрешен министър се продава за около 1 .500 000 лв

Луксозният комплекс „Банско Роял Тауърс“ в Банско на бившия вътрешен министър Богомил Бонев отново се разпродава на парче. Цената му падна наполовина.При обявяването на публичната продан преди месеци обектът бе с първоначална цена, от която да тръгне наддаването около 3 млн.лв., сега ресторантът и хотелът са оценени на 1 .500 000 лв., тъй като няма никакви кандидат-купувачи. Мястото бе предпочитано през годините, когато лично Богомил Бонев менажираше комплекса и канеше гости от висшите етажи на властта. Комплексът бе един от първите реализирани грандиозни проекти в Банско по време на бума на строителството там.

И тази година стартира с бум на продажбите на хотели, апартаменти ,имоти в курортния град от началото на годината банките погнаха всички длъжници безкомпромисно, само до 20 януари обект на публична продан в Банско са 35 имота.
Хотели на „килограм“, магазини, апартаментни комплекси, всичко се продава. На тезгяха на съдия изпълнител е и луксозната за времето си дискотека NO NAME, собственост на благоевградчанина Иван Стойчев -Дилъра. Апартаменти на чужденци, които са построили жилища в курортния град, след заеми от български банки са напуснали и не погасяват дълговете си.
Кризата удари сериозно бизнесмените независимо от значително по-ниските цени, на които банките и съдия изпълнители продават, миналата година нямаше реализирана сериозна сделка в Банско.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене