Военно формирование 26 400-Благоевград откри новата учебна година

DSC02575 (2)

Днес, 12.01.2015 г., от 10:30 часа под звуците на представителния духов оркестър на Сухопътните войски тържествено беше открита новата учебна 2015 година във военно формирование 26 400-Благоевград.

В своето приветствено слово към военнослужещите, командирът на поделението подполковник Иван Иванов отбеляза, че изминалата година е била успешна. „От нас се изисква постоянно да полагаме усилия, за да оправдаем и затвърдим гласуваното ни доверие от нашия народ, както и за по нататъшното задълбочаване и укрепване на връзката между обществото и армията. И тази година ще затвърдим максимата, че ние сме винаги и навреме там където и когато е трудно и другите не могат”, подчерта подполковник Иванов.   DSC02577 (2)

„Уважаеми военнослужещи, военната професия не е просто държавна служба, тя е призвание. Военната кариера е за волеви и целеустремени, силни тялом и духом, идеалисти, хора, за които патриотизмът не е празна дума, а дълбоко осъзнато убеждение. Поздравявам Ви най-сърдечно по случай  откриване на учебната година. Пазете бойните знамена неопетнени. Следвайте примера на нашите предци. Съхранете честта и традициите на Българската армия за следващите поколения, защото тя е гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Бъдете живи и здрави“ каза в приветственото си слово към военнослужещите от благоевградското поделение от името на областният управител Бисер Михайлов – заместникът му Асим Адемов.DSC02582 (2)

Приветствие към военнослужещите отправи и заместник кмета  на община Благоевград Валери Смиленов.

Духовници от Благоевградския храм „Въведение Пресветия Богородици”, извършиха тържествен водосвет за здраве и благоденствие на военнослужещите и техните семейства. След водосвета личния състав премина в тържествен марш, а официалните гости – началника на ОД на МВР – комисар Васил Митов, началника на РД „ПБЗН”- комисар Георги Пармаков, началника на РС на „ПБЗН” – главен инспектор Боян Кондуров, началника на граничен полицейски участък – главен инспектор Огнян Богоев, директора на регионален исторически музей – Христина Цонева се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение в Сухопътните войски на специално обусловените седем учебни центъра.

DSC02579 (2)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене