Ексклузивно! Горещи видеа от взрива в Разлог! ГЛЕДАЙТЕ!!! +18

20150111.wrfxiuzrzxАКЦЕНТИ :

Бутилките при инцидента са гърмели една по една, съобщи Георги Толин, началник отдел държавен контрол към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в ефира на БНР. „Намирам се на около 50 метра от газстанцията. Четири броя ремаркета на „Овергаз“ с бутилки, които са се взривили една по една. По първоначални данни, жертви няма. Към момента пожарът е овладян, Продължават действията по потушаването на пожара. Районът е отцепен. Електричеството е изключено“, каза Толин.

Има невзривили се бутилки. В момента те са охладени и за тях няма опасност да се взривят, каза още Толин.

На мястото на инцидента бе събран целият личен състав от службите в Разлог и Банско. Произшествието е овладяно. Пострадали хора няма. Газстанцията се намира до бившия ДАП в Разлог. Наблизо жилищни сгради няма. В съседство има само бензиностанция и училище по автотранспорт, но те не са били застрашени от инцидента. В момента се извършва само охлаждане, Опасност няма. Това каза началникът „Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Благоевград Георги Пармаков.

Към 3 ч. пожарът, който избухна на газ станцията на входа на град Разлог откъм село Баня е локализиран и почти загасен. На този етап няма данни за пострадали хора. Пожарът е бил огромен, чути са около 50 експлозии на газови бутилки. Веднага районът е отцепен от всички страни. Блокирани от полицейски автомобили са входовете откъм с. Баня, откъм Банско и от центъра на града, поради опасност от обгазяване. Експлозии вече не се чуват.

Районът от кръстовището на улиците „Христо Ботев” и „Александър Стамболийски”, до изхода на Разлог към Баня, ще продължи да бъде отцепен. Движението из всички останали части на града е нормално. Причините за произшествието ще се изясняват впоследствие. Оглед ще може да се направи с настъпването на светлата част на деня.

Няма опасност нито за хората, нито за околната среда от изтичане на природен газ. Екипите на газовото дружество предприемат необходимите мерки за обезопасяването на района.

Газоподаването по мрежата, която захранва Разлог и Банско със синьо гориво, е временно преустановено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене