Добрата новина! Спасиха краката на Гергана от Гърмен, прегазена от автобус на фирма Динамо

гергана пироговДоцент Асен Балтов изморен, но обнадежден след тежката операция

Шансовете прегазената от автобус Гергана Кюмкова от село Гърмен да запази краката си са големи. Това съобщи специално за toppresa.com доцент д-р Асен Балтов. Поредната операция бе извършена от дежурният шеф-екип на спешния травматологичен кабинет д-р Димитър Димиторов и лично началникът на 1-ва травматологична клиника доц. Асен Балтов и е продължила повече от 15 часа. Пациентката е настанена в Централна реанимация на спешната болница. След сложната интервенция медиците от „Пирогов“ са обнадеждени, че няма да се стигне до ампутация на единия й крак.

Пипомняме, че Гергана Кюмкова пострада тежко преди няколко дни, когато по време на пътуване неочаквано се отворила вратата на автобус на фирма „Динамо“, който бил претъпкан с множество правостоящи пътници. Така след повредата и отварянето на вратата, Гергана се озовала под гумите на автобуса. Линията Гоце Делчев – Огняново е една от най-натоварените. Aвтобусите винаги са препълнени с ученици и работещи, които пътуват за училищата и цеховете в Гоце Делчев. Въпреки множеството сигнали за това, че в автобуса по линията се возят прекалено голям брой пътници и че няколкократно вратите се отварят опасно, досега от фирма Динамо не са взети мерки.

След нещастния случай, хора от целия регион се включиха в кампанията за събиране на средства за лечението на Гергана, макар че до тук всички разходи са покрити от Здравната каса, тъй като Гергана е здравно осигурена. След като направиха импровизиран протест пред автогара”Динамо”, младежи от училищата в Гоце Делчев организираха и кампания за събиране на средства в помощ на Гергана Кюмкова. Само за два дни с кутии за дарение поставени по училища и търговски обекти в Гоце Делчев, младите хора събраха 1850лева. Още 1000лева за младата жена обеща да дари месния бос на боклука – Ламбрю Донков. Управителят на „Динамо” АД – Илия Петков също се стресна и обеща да покрие всички разноски по лечението на Гергана, макар че засега такива няма. В гоцеделчевско всички се молят да не се стига до най-лошото, а именно до закупуване на протеза – нещо което касата не покрива.

Разкрита е и банкова сметка за събиране на парични средства за подпомагане на прегазеното момиче. Сметката е на името на пострадалата Гергана Стойкова Кюмкова, IBAN: BG59STSA93000010663208, BIC: STSABGSF,Банка – ДСК, Валута – BGN.

гергана кюмкова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене