Баба съди „Пампорово“ – потрошена от седалка на лифт!

Възрастна жена кара ски от 40 години. Много пъти е била на Пампорово, но последния…

Инцидентът става през февруари т.г. Седалката на лифта удря дамата, която пада на земята, съобщава в новия си брой печатното издание „Родопи voice“.

„Единият от служителите започна да вика по нея, че бави опашката, че има и други хора, които искат да се качат, че му било омръзнало вече от такива неща, и тогава я качиха на следващата седалка. За мен това поведение беше доста неприемливо в тази ситуация. И друг път баба ми се е качвала на този лифт, от 40 години е скиор, никога не е имала проблеми. В този случай лифтът намаляше много по-малко, отколкото обичайно, беше доста засилен, най-вероятно заради големия наплив на скиори“. Това пък разказва внукът на потърпевшата. Задено с майка си той е по-назад на опашката, но двамата виждат инцидента. Бабата е качена от служители на следващата седалка и продължава нагоре към станцията. През цялото време тя стене от болка. Когато горе я поема друг служител, тя пада на една страна от болки. Внукът и снахата на жената също пристигат. Налага се да бъде повикан медицински екип. Линейка няма, затова семейството откарва пострадалата до болница в София. Оказва се счупена тазобедрена става.

Жената заведе дело срещу „Пампорово“АД, а всички тези показания бяха дадени в хода на заседанието.

Според служителите на дружеството, проблем е нямало. Седалката е ударила жената, тя е паднала, но самата е посочила пред тях, че е добре.

„Като видяхме жената, че падна, веднага спряхме съоръжението, спряхме от стоп бутоните, които са на площадката. С колегата подходихме към нея, попитахме я има ли проблем, защото на ден имаме по 8, 10, 15 такива случая, когато падат, и задължително имаме някакъв контакт хората. Доколкото си спомням каза, че няма нищо, не чувства нищо, ние питахме  „ударихте ли се, добре ли сте“, тя каза „добре съм“. Помогнахме й да седне на седалката при спрял лифт, не охкаше. Ние двамата с колегата й помогнахме да се изправи, изправи се жената, тя ни благодари и пуснахме предпазната рампа и си задействахме съоръжението да си работи“, разказва служител.

От фирмата, отговаряща за видеонаблюдението, пък не пазят записите. Те са били изтрити, защото след прегледа на ситуацията е преценено, че няма да има иск срещу дружеството. „Оформихме доклад и докладвахме, че според нас не виждаме нарушение на вътрешните правила на служителите на дружеството“, посочват от фирмата.

По делото са назначени експертизи, предстои то да продължи.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search