Откриха обновената сграда на училището в село Горно Краище

На емоционална церемония беше открита напълно обновената сграда на Основно училище „Пейо Крачолов Яворов“ в село Горно Краище. Лентата прерязаха кметът на община Белица Радослав Ревански и директорът на учебното заведение Ахмед Дунгьов.

Проектът бе на стойност 1,1 милиона лева. Двуетажната сграда вече има изолация, което ще намали разходите за отопление през зимните месеци. Монтирана е на покрива на училището и фотоволтаична система за ток с мощност 30 киловата, това също ще доведе да икономии на разходите. На покрива има и соларна инсталация, чиято топлина в слънчеви дни ще се ползва за затопляне на водата в централното парно.

Дограмите на прозорците са сменени, монтирани са нови врати, подовата настилка е подменена, направени са нови тоалетни, навсякъде по стените е положена нова мазилка, в коридорите има портрети на български владетели и други известни личности от нашата история. Но най-важното е, че с този ремонт вече има много по-добри условия за качествено образование на учениците в Горно Краище.

„Благодарим на Община Белица за всичко, което направи за този ремонт, както и на кмета Радослав Ревански за усилията този проект да се осъществи. Училището ни вече има една от най-съвременните бази в региона“, сподели училищният директор Ахмед Дунгьов.

„Щастлив съм, че помогнахме учениците и учителите да учат в модерна и реновирана сграда. Развиваме образователната структура, децата учат в комфортна среда, а това подобрява учебния процес“, коментира кметът Ревански.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search