Все повече лекари постъпват на работа в МБАЛ Благоевград

Само за пет месеца петима лекари от „Пирогов“ постъпиха на работа в отделението по ортопедия в държавната болница в Благоевград и го реформираха. Защо лекарите са се отказали от работата в София и са я заменили с такава в малкия град?

Освен в ортопедията, специалисти са постъпили и в отделенията по кардиология и гастроентерология. Директорът на болницата д-р Димитър Димитров обясни, че когато е поел управлението ѝ по-рано тази година, е заварил „едно учреждение в тежка кадрова криза, на границата на финансова криза“.

„Беше загубило ореола си на водещо лечебно заведение в Югозападна България. За 7 месеца се превърнахме в един от отличниците на сдружението на областните болници“.

За първото полугодие болницата е привлякла 1000 пациенти повече.

„Стабилизирането и развитието на болницата има три цели – да се повишат санитарно-битовите условия, да се повиши качеството на болничните услуги и да се въведат високите технологии като част от съвременната медицина“, обясни д-р Димитров.

България не е София и ние ще се справим, каза от своя страна д-р Илиан Алексиев – завеждащ отделението по ортопедия към МБАЛ-Благоевград.

„Нещото, което оттук насетне ние ще променим, е благодарение на свободата, която имаме. Благодаря на младите колеги, които дойдоха тук с мен и на ръководството на болницата, което видя потенциала в нас“.

Д-р Веселин Балджиев – завеждащ отделението по кардиология, няма намерение да прави големи промени, а да използва наличната кадрова база.

„Разчитаме и на обучението на млади колеги, които активно да се включат в ежедневната работа, без да се забавя развитието им. Условията в момента позволяват кардиологията да се прилага по съвременни методи и да се наблегне най-вече на спешната помощ“, каза той.

Проблемът с кадри важи за цяла България и е било предизвикателство да се привлекат специалисти от София, посочи още директорът на МБАЛ – Благоевград.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search