Националния печат

печат

„Труд“

И езиковите гимназии с прием от пети клас

Езиковите и хуманитарните гимназии получават правото да приемат ученици от пети клас, а не както досега след седми. Те ще имат възможност да се наричат гимназии и няма да им се променя статутът с този на средно училище. За това окончателно са се споразумели депутатите от ГЕРБ и БСП в комисията по образование и наука в парламента при дискусиите за приемането на новия закон за просветата.

Парното в панелките става индивидуално със санирането

Сред енергоефективните мерки, които ще се финансират по програмата за саниране на панелните блокове, се предвижда и промяна на инсталациите за парно в сградите. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

„24 часа“

370 млн. лева изхарчени за Коледа и Нова година

Българите са изхарчили близо 370 млн. лв. по Коледа и Нова година. Голямото пазаруване е било основно на дрехи и електроника, показва анализ на Уникредит Булбанк. Сметките са на база покупки на ПОС терминали и изтеглени пари в брой от банкомати.

„Сега“

Правителството „минира“ агенцията за бежанците

По лично предложение на премиера Бойко Борисов и без конкурс правителството вчера назначи за председател на ключовата агенция за бежанците (ДАБ) бившия й шеф и кандидат-депутат от ГЕРБ Никола Казаков. Той беше отстранен през есента на 2013 г. заради тоталната неподготвеност на агенцията да посрещне бежанската вълна.

НОИ подлуди болните и майките

НОИ подлуди майките и хората, които чакат изплащане на болнични, с големи закъснения и липса на информация за плащанията. От коментари в информационни сайтове става ясно, че има хора, които още не са получили обезщетения за ползвани болнични през октомври и ноември. При майчинските пък цари пълен хаос – някои са получили през декември едно плащане, други – две, а трети – нула. И трите групи не знаят кога и какво ще получат при следващ транш.

„Капитал Daily“

Aгроминистерството очаква по-висок износ на царевица и слънчоглед

Въпреки тежките климатични условия през 2014 г. производството на слънчоглед и царевица ще бъде по-високо, като се очаква и износът на тези стоки да задмине миналогодишните нива. Това сочи публикуван анализ на земеделското министерство за двете култури.

ДКЕВР опитва да укроти централите на биомаса превантивно

Много рядко, но все пак понякога Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) впечатлява с бързите си действия. За жалост това се случва само когато трябва да се отговори на политически сигнали. Така малко след като управляващите заговориха за опасността от бум на централите на биомаса, енергийният регулатор излезе с предложение за намаляване на преференциалната цена на енергията за част от тези централи.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене