С този доклад се цели да се очерни името ми, да се обезцени трудът ми и да се упражни политически натиск върху мен и групата в ОбС, като се внуши, че в качеството ми на управител съм правил злоупотреби и се крия, което изобщо не отговаря на истината“

МЕГА СКАНДАЛ! Директор на общинско предприятие в Благоевград ползвал касата като лична?!

168 188,50 лв. е похарчил без разрешение на Общинския съвет управителят на благоевградското общинско дружество „Паркинги и гаражи“ от фонд Социално-битово и културно обслужване (СБКО) на работещите през  2022 и 2023 година. Това е установила проверка на одитния комитет на община Благоевград, извършила ревизия на дружеството за период, в който то се ръководеше от настоящия общински съветник   Ивайло Червилов.

Обект на проверката са били  законосъобразността и ефективността на дейностите, както и управлението и контролът на общинската фирма, а докладът е изпратен на всички съветници в ОбС – Благоевград. Констатациите са, че през 2022 г. не е утвърдена план-сметка за парите за СБКО, а през януари 2023 г. са били изплатени допълнително средства за фонда, без да е ясно основанието за изплащането им и какви потребности на персонала задоволяват. Четири лица, включително и управителят на дружеството, са получили СБКО в размер на 1 или 2 брутни заплати в противоречие на Кодекса на труда, установили ревизорите и правят извод, че парите не са били използвани по предназначение, а като допълнително трудово възнаграждение. Освен това проверяващите сочат в доклада си, че за двете години в качеството си на шеф на общинската фирма Ив. Червилов е получил ДМС в размер на 23 400 лв. без решение но Общинския съвет.  Любопитно е, че в правилника за работа на „Паркинги и гаражи“ е вписано, че СБКО на целия персонал се разпределя с решение на местния парламент, което е в противоречие със закона и следва да се промени.

Вътрешният одит установил още, че за ревизирания период „Паркинги и гаражи“ не са публикували финансовите си отчети нито на страницата на общината, нито на електронна страница, каквато дружеството не е имало. „С този доклад се цели да се очерни името ми, да се обезцени трудът ми и да се упражни политически натиск върху мен и групата в ОбС, като се внуши, че в качеството ми на управител съм правил злоупотреби и се крия, което изобщо не отговаря на истината“, категоричен бе пред медиите бщинският съветник Ивайло Червилов и декларира, че в тази връзка на предстоящата сесия ще поиска думата за изказване и  ще отговори лице в лице с колегите му. Ето неговия коментар на посочените от одиторите нарушения:

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search