През 2011 г. той е номиниран за „Почетен асеновградчанин“. Това е жест към ДПС и лично към приятеля и съученик на градоначалника д-р Христо Грудев, гласят тогава част от коментарите. Двамата били съученици, състуденти и съквартиранти от времето на следването си.

АСЕНОВГРАДЧАНИ БЕСНИ ПРЕД ТОП ПРЕСА: Джевджет Чакъров е истинският кмет на града ни!

Кметът на Асеновград, д-р Христо Грудев, е роден на 21 септември 1960 г. в семейство на лекари. Завършва медицина във ВМИ – Пловдив. Работи по разпределение като лекар СЗС в село Новаково, област Пловдив. Специализира в Пловдив и София. До избирането му за кмет през 2007 г. работи като хирург в Хирургично отделение на МБАЛ Асеновград.През 2011 г. градоначалникът д-р Христо Грудев завежда иск в съда срещу най-голямото градско читалище  „Родолюбие” за сумата от 180 хил. лева. Претенцията е аргументирана с отказа на читалищното ръководство да се издължи за дълги години неплащан наем в сградата, която има от 2000 година акт за общинска публична собственост.

Според оценка на дирекция „Общинска собственост” общината средно на година е следвало да получава от описаните незаконно ползвани помещения в читалищната сграда по три хиляди лева месечно. Официално искът е частичен за тридесет хиляди лева, за да се пестят съдебни такси, обясняват информирани. Казусът около статута на читалище  „Родолюбие” в апетитната сграда на централния площад е няколко месеца, след като кметът д-р Грудев издава ултимативна заповед читалището да освободи сградата, в която обитава законно единствена канцелария. Шест месеца по-късно не следват никакви действия, а по предложение на същия градоначалник съветниците гласуват сградата на „Родолюбие” да се отдаде под наем с конкурс на изключително преференциални условия – за сто лева (с ДДС) годишен наем.

Как така в един и същи момент общината оценява сградата с наем от три хиляди лева и си го иска от „Родолюбие” по съдебен ред, а отдава същата тази сграда на символична тарифа от по осем лева месечен наем, за да обслужи същото това градско читалище, недоумяват асеновградчани. В същото време секретарят на читалището  Дафинка Комитова се оплаква от трибуната на местния парламент, че многократните опити на настоятелството да се срещне с кмета на общината са били пълен провал.

Асеновградчани често свързват името на кмета Грудев с това на Джевдет Чакъров. Публична тайна в града е, чи пишман председателят на ДПС командва в града. Това дойне до нес след първат ан истатия по темата. ВИЖТЕ Я ТУК

АМА ФАКТИТЕ НАИСТИНА ГОВОРЯТ!

През 2011 г. той е номиниран за „Почетен асеновградчанин“. Това е жест към ДПС и лично към приятеля и съученик на градоначалника д-р Христо Грудев, гласят тогава част от коментарите. Двамата били съученици, състуденти и съквартиранти от времето на следването си.

Кметовете на Пловдив и Асеновград – Здравко Димитров тогава и Христо Грудев, стоят зад грандиозна схема за купуване на гласове с пари, източени от градския транспорт в двата града, алармира през 2021 г. източник от разследването. Тогава, при съвместна акция на ДАНС и „Икономическа полиция” в Пловдив са разкрити измами за над 33 млн. лв. Оскъдни данни за операцията са публикувани пър

во от прокуратурата.

На две от основните частни транспортни фирми в региона на Пловдив и Асеновград – „Хеброс бус” на Веселин Дошков и „Автотранс 2000” ЕООД на Иван Чолаков от 2016 до 2021 година са изплащани допълнителни субсидии от държавния и общинския бюджет, тъй като декларирали загуби от намаления пътникопоток, спад на продажбата на билети, както и декларирали повече изминати километри от действителните.

Всичко това е ставало със знанието на кмета на Пловдив, Здравко Димитров тогава, и на Асеновград – Христо Грудев, които са си затваряли очите за безобразията.Христо Грудев пък в периода ноември 2014 – ноември 2015 е назначен за заместник-областен управител на Пловдив, освен това е депутат в 43-ия и 44-ия парламент. На местните избори през 2019 г. оглавява общината за втори път след периода 2007-2011 година, когато отново е кмет.

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search