„Многократно сме алармирали за трагичния недостиг на персонал в Клиниката по патология. Глас на викащ в пустинята", гласи съобщението на лекарите.

Вик на агония! На 17 октомври болницата в Драма ще стачкува!

Болницата в Драма е в критично състояние. Дванадесет лекари подадоха оставки, оплакват се  от двойни смени без почивни дни.

Проблемите в болниците  се умножава с трагичен недостиг на персонал, наблюдаван в почти цяла Гърция. Болницата в Драма е в критична ситуация, тъй като колективната оставка на дванадесет лекари, в отговор на „заповедта“ на администрацията, изправя държавната сестринска институция на ръба на колапса.

Според лекарите от болницата, администрацията е изпратила документ до лекари от други специалности, които да помогнат за справяне със създалия се проблем. Документът на ръководството не е съгласуван с лекарите от отделението по патология, които на провело се напрегнато  заседание  в понеделник,  решили да подадат оставки.

Федерацията на болничните лекари и Асоциацията на лекарите от болницата в Драма, се оплаквали през последните няколко дни, че  в болницата се разиграли  трагични ситуации,  тъй като длъжностите на квалифицирани лекари, както и тези на специалисти са били свободни, но ръководството на болницата, вместо да назначи нови такива,  прехвърлило с разпореждане  лекари от други специалности да запълнят празнини в патологичните клиники и спешните отделения. Това довело и до нуждата от  двойни смени без почивни дни за лекарите.

„Многократно сме алармирали за трагичния недостиг на персонал в Клиниката по патология. Глас на викащ в пустинята“, се казва в съобщението на лекарите от болницата в Драма.

„Чашата преля”, стачка на 17 октомври

Федерацията на асоциациите на болничните лекари в Драма, Гърция (OENGE) ще проведе национална стачка в четвъртък, 17 октомври, с доминиращо искане за значително увеличение на заплатите, масово наемане на постоянен персонал, хуманни часове и  безплатно здравеопазване за всички хора.

„Достатъчно!  Няма да приемем след 10 години меморандуми, криза, ембарго при наемане на персонал в здравеопазването, намаляване на заплатите и правата ни, да пожертваме нуждите си и в период на растеж да увеличим печалбите и привилегиите на малцина. Без отстъпка за нашите нужди! Не позволяваме загубата да стане наш навик!“ заявява, наред с другото, Федерацията на асоциациите на болничните лекари на Гърция, призовавайки за общо гръцка здравна стачка и стачни събрания в цялата страна.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search