МИСИОНЕРЪТ НА ЦРЪНЧА! Даниел Делибашев и злоупотребите с фондациятя му! Правят ли се луди пари от благотворителност? САМО ФАКТИ

Даниел Делибашев е на 42г. от малкото родопско село Црънча. Още от тийнейджърските си години мечтаел да посети Африка като доброволец и да направи нещо за децата там.Подготовка на документи, шест ваксини и 6500 километра със самолет и мечтата му станала реалност през 2017 г. Така  след първия си престой като доброволец в дом за сираци и изоставени деца в Гана  през 2017г.регистрира фирма фондация „ Усмивка за Африка “, на  латиница „Smile for Africa Foundation“ , а по късно на 13.04.2020 официално е вписан като управителен съвет.

Дарителството и доброволческият труд, наред с позитивите си за общността, могат да бъдат и много полезен инструмент за формиране на правилно отношение към парите и богатството. Дарителството фокусира погледа ни върху нуждите на другите и учи как стойността на едно и също нещо може да бъде оценена по различен начин от различните хора. Дава повод да се замислим върху собствените си финансови навици и консуматорски практики.

В България за съжаление, не са били единични случаите на огромни злоупотреби именно във фондации за благотворителност. Защо там? Защото никой не би предположил, че именно там, зад иначе изградените образи на благодетели, се крият най- големите измамници.

При сигнал от наши читатели, установихме че „случая“ с благотворителната фондация „ Усмивка за Африка“ май никак не е прозрачен.

Фондацията „ Усмивка за Африка“ е регистрирана от Даниел Делибашев през 2017г., годината в която всъщност заминава за Африка. Изключително любопитен обаче е фактът, че Даниел Радостинов Делибашев, преди това е бил активен участник в 1 фирма, като от направената справка в Papagal.bg, се посочва като едноличен собственик на капитала  на фирмата. Въпросната фирма е Йес консулт. Регистрацията на която се случва на 18.04.2016г.

Предмет на дейност на която е : ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО НА МЕСТНИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, КОНСУЛТИРАНЕ ПРИ СКЛЮЧВАНЕ НА ТЪРГОВСКИ СДЕЛКИ, КОНСУЛТАНТСКА ДЕЙНОСТ и др.

На 04.06.2019г. обаче, считания до този момент управител на формата, Даниел Делибашев , предава управленческото си място на Радостин Маломиров Делибашев, като същия не само става управител ами и едноличен собственик на капитала на фирмата.

Посочените адреси на регистрациите на двете фирмите са едни и същи, дейностите идентични, родствената връзка на двамата Делибашеви изключително близка…..

Облаги? Предстой да разберем.

Следва продължение….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (2 votes)
Rating2.5
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search