С БОГАТА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИМ 112 Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГР. НЕВРОКОП /ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ/

Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 112-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство.

Програмата ще започне на 14 октомври /понеделник/ с откриване на изложбата “Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия”. Изложбата ще бъде в Общинския исторически музей, а откриването е в 17.30 часа. Същият ден ще бъде представена книгата „Неврокопският чинар“ на Юлия Баймакова. Представянето ще се състои в изложбената зала Дом на културата в 18.30 ч.

Програмата ще продължи на 15 октомври /вторник/ със спектакъла „120 години не стигат“ с участието на Димитър Туджаров – Шкумбата. Той ще се бъде от 18.00 часа в Дома на културата.

На 16 октомври /сряда/ ще бъдат наградени победителите в Шестия национален конкурс за детска книга „Да върнем книгите в ръцете на децата“. Събитието ще се състои в изложбената зала в Дома на културата от 18.00 ч. Веднага след това, в 18.30 часа, в същата зала, ще бъде открита изложбата «Български Майстори -Художници ХХ век», в която са включени творби на художниците Веса Василева, Генко Генков, Димитър Казаков, Йордан Кацамунски, Калина Тасева, Светлин Русев.

Кулминацията на тържествата по повод 112-та годишнина от Освобождението на града, ще бъде на 18 октомври /петък/. В 12.00 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.

В 16.00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев. В 17.00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17.30 часа, а след това в 18.00 часа и на паметника на загиналите във войните. Празничната програма ще завърши в Дома на културата с концерт на обичаната българска певица Тони Димитрова. Концертът ще започне в 18.30 часа и входът за него е свободен.

Каним жителите и гостите на град Гоце Делчев и общината да участват в празничните мероприятия.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search