За посрещането на Нова година, а и за зимната почивка като цяло семействата трябва да планират по-сериозен бюджет.

КОЙ Е? Баровец нае „оня апартамент” за 11 500 лв.

Новогодишното шампанско да гръмне във Велинград или из Оманския залив? И къде ще е изгодната зимна почивка? Българи вече са резервирали в един от хотелите на спа столицата ни Велинград „оня“ президентски апартамент за 11 500 лева . Това е и най-скъпата оферта за посрещане на 2025 г., пусната досега. Тя е за всички услуги през 4-те празнични дни и е за шестимата, наели хотелското бижу на Велинград.

Ценовото сравнение между българския спа курорт и екзотичните круизи с кораби показва, че 10 дни из Оманския залив струват 4864 лева, но за един човек.

Извън тези две атрактивни празнични дестинации зимната почивка на българите като цяло ще е с 11% по-скъпа, след като парламентът реши да не удължава действието на 9-процентната ставка по ДДС за туристическите услуги и за спортните съоръжения.

Преференцията отпадна в края на юни и въпреки очакванията на туристическия бранш депутатите да гласуват удължаването ѝ с поне още 1 година те оставиха това решение за следващия парламент.

Затова и за посрещането на Нова година, а и за зимната почивка като цяло семействата трябва да планират по-сериозен бюджет.

Извън смайващата оферта за президентския апартамент във Велинград средните цени там не са чак толкова високи. Но все пак наемането дори на по-малък апартамент рядко е под 5 хиляди лева.

4-звездните хотели в Банско, много от които също имат луксозни спа центрове, посрещат гости за коледните и новогодишните празници срещу далеч по-ниски суми.

Четиридневен пакет с всичко в цената и с артистична програма например струва между 1000 и 1900 лева за двойна стая и може да стигне до 2500, максимум 3000 лева за апартамент, който е за четирима гости.

При 5-звездните хотели цената на пакети със същата продължителност е с около 30% по-висока, или най-много 4000 лв.

В Сандански цените не са по-различни, но за разлика от Банско там има и доста хотели с 3 и 4 звезди и това създава илюзията, че цените са по-ниски.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search