РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТОП ПРЕСА! СЕРИОЗЕН Е БУМ-ЪТ НА ФАЛШИВИТЕ СТОКИ НА ПАЗАРА!

Бум на фалшиви стоки през последните години, отчитат експерти. Пристигали или с тирове, или с контейнери по вода. Всекидневно на граничните пунктове се залавят огромни количества реплики на световно известни марки, като най-често това са чанти, обувки и козметика. Трудно е да се различат от оригинала. А копията ставали все по-добри.

Това лято митничарите са задържали над 6 млн. фалшиви стоки – голяма част от които са имитации на световни марки в козметиката. Ментетата се продават основно в интернет и примамват потребителите с атрактивни цени. Ръст на фалшивите парфюми, гримове и кремове, показват проверките и на инспекторите от патентното ведомство.

Всеки месец митничарите задържат средно по 2 млн. фалшиви стоки – като само през септември на границата са спрени 18 пратки с над 80 000 стоки менте, сред които и близо 36 000 опаковки фалшиви парфюми, внос за България. Козметиката влиза в топ четири на фалшифицираните стоки, които властите на границата конфискуват.
Парфюмите менте имитирали водещи световни марки, предлагали се на атрактивни цени и се пласирали до потребителите най-вече чрез онлайн търговия. Най-често пътят им до търговската мрежа у нас започва от Турция, Хонконг, Китай, Иран и Индонезия. От патентното ведомство също отчитат ръст на фалшивата козметика, която достига до пазара.
Все повече сигнали за козметика менте достига и до вносителите и търговците на оригиналните козметични марки у нас. Според бранша фалшификаторите стават все по-изобретателни, а ментетата все по-опасни за потребителите.

Опасни ли са за здравето?

Особено внимание трябва да се обърне на фалшивата козметика която не е никак безобидна. И по точно продуктите,  които нанасяме върху най-деликатната и нежна част от тялото- на лицето си. Ментетата като гримове и мазила не само , че нямат качествата на истинския продукт, но химическият им състав е изключително неясен. Като получаването само на алергична реакция с обриви, подуване и отоци на очите и устните – е най-малкото, споделят експертите.

Не правете компромис с козметиката!

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search