Агресорът Израел срина джамия в Газа и уби десетки!

Най-малко 24 души бяха убити, а други 93 бяха ранени, когато израелските въздушни удари удариха джамия и училище, приютяващо разселени хора в ивицата Газа рано в неделя, съобщи управляваната от Хамас правителствена медийна служба в Газа.

Палестинските здравни власти казаха, че най-малко още 20 души са били убити в събота вечерта в северната част на Газа, след като армията изпрати танкове в районите там за първи път от месеци, като същевременно призова жителите да отидат в така наречените безопасни зони на юг.

Израелската армия заяви, че е извършила „прецизни удари по терористите на „Хамас“, които са действали в командни и контролни центрове, вградени в училище Ибн Рушд и джамията Шухада ал-Акса в района на Деир ал-Балах в централната част на Газа. „Хамас“ обаче отхвърля обвиненията на Израел, че използва цивилни съоръжения като училища, болници и джамии за военни цели.

В навечерието на първата годишнина от войната

Ударите по джамията и училището идват, когато войната между Израел и палестинската въоръжена групировка Хамас в анклава наближава първата си годишнина и докато Израел разширява действията си в Ливан, отбелязва Ройтерс.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search