След отправена лична покана от ректора на ВУСИ, присъства и г-н Георги Шапков, предприемач и меценат.

Висшето училище по сигурност и икономика откри днес новата си учебна година

Висшето училище по сигурност и икономика откри тържествено новата академична 2024/25 година  днес  5 октомври. Церемонията  се състоя в аудитория „Проф. д.и.н. Тончо Трендафилов“ в сградата на вуза.
На събитието присъстваха представители на държавни и общински администрации в Пловдив и областта, на висши училища и партньорски структури, преподаватели, студенти и техни близки.
Приветствие по повод старта на новата учебна година произнесе президентът на висшето училище проф. д.п.н. Георги Манолов.

След отправената лична покана от ректора на ВУСИ, присъства и г-н Георги Шапков, предприемач и меценат, управител на фирма, Престиж бизнес. Г-н Шапков, който освен член на настоятелството във ВУСИ, е  дал и  огромен принос за развитието на учебното заведение.

 С тържествено обръщение, за откриването на новата академична година, се обърна към всички присъстващи доц. д-р Йордан Бакалов.

„Мои колеги сравняват образованието и техните университети ту с локомотиви, без да уточняват парен или дизелов, електрически, ту с електрически автомобили. Аз обаче искам да ви кажа, че ние като ръководство имаме една мечта, и мечтата е ВУСИ да стане първият частен университет в град Пловдив. И според мен преследвайки тази мечта, аз съм убеден, че ще я постигнем. В края на крайщата София има такъв частен университет, защо пък и Пловдив да няма такъв, още повече при положение че ние самите отговаряме на тези условия.

Уважаеми студенти, моето обръщение е свързано с вас само и единствено с това учене, учене, учене,  учене цял живот. Не искам да коментирам, че това е европейка практика, политика и така нататък, нека да стане и българска практика, то българска практика не само от учене за оценки, защото оценката е най-малкият проблем, проблема е знанието. И факта, че тука пред нас, на първите редове има доста хора от бизнеса, достатъчно ясно и категорично говори че, така както трябва да бъде и по европейско образование имаме добри контакти между Висшето учебно заведение и българският бизнес“

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search