Oбщина Драма развива планинския си туризъм

Туристическото развитие община Драма е отчетен като голям проблем както за цялата префектура на Драма, така и за всяка община поотделно, отчитат жителите на общината.

В този контекст Община Драма изглежда се движела положително, тъй като за първи път общинските власти на Драма назначили заместник-кмет по туризма и вече започнали някои действия по този въпрос.

Като един от проектите, който той планирал, е развитието на определени планински общности и селища по пътя от Драма до Скалоти.

Говорейки за проблемите, представени от селището Дендракия по отношение на водоснабдяването и недостига на вода, г-н Георгиадис отбелязал, че „Дендракия, като селище, представлява особени предимства и си струва да бъде защитено и насърчавано, точно както другите общности от Драма до Скалоти“.

Въпреки че не е искал да се позовава на нещо много конкретно, той отбелязал, че „много скоро ще имаме много добри новини за всички населени места и общности по пътя за Скалоти. Искаме да ги подчертаем, имаме много идеи. И една от тези идеи беше пътуването и действието, което се проведе в контекста на 3-тия фестивал на гастрономията, със събирането на гъби в Сидиронеро. Мислим да развием определени действия в тази форма в целия регион“.

Попитан, за кои местности става въпрос, той отговорил „влязохме в контакт с горското стопанство на Драма и предприемаме стъпки да ни предостави – чрез договор за програмиране – някои от неговите съоръжения за отдих, с цел да ги обновим и подобрим. Предприемаме действия, за да подчертаем тази част, да изведем хората от градовете, защото това място е уникално“.

Запитан за планирането, г-н Георгиадис подчертал, че една от основните цели е развитието на алтернативния туризъм в Драма, като посочил, че „както префектурата, така и нашата община имат много възможности за развитие на туризма като цяло, но също и в алтернативния туризъм в частност „.

Това, което той отбелязал по-специално, е, че „Община Драма трябва да има повече привилегии от финансови инструменти, така че, да може по-лесно да бъдат привлечени  инвеститори за развитие на региона“.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search