Преди повече от седмица разкрихме новината, за тайната сделка на Нинова и лидера на "Меч" Радостин Василев видимо изнесеното в Топ Преса се оказва факт. 

ПОЛИТИЧЕСКИ СКАНДАЛ В ДОСПАТ! Нинова превзе структурата и разруши партията! Всички вкупом ще работят за МЕЧ!

Всички членове на Общинския партиен съвет в Доспат и цялата организация на БСП в с. Змеица напуснаха партията в знак на протест срещу безпринципното и некомпетентно по думите им ръководство на „самозваните временни партийни лидери Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин“.

В заявление до временно и.ф. председател Атанас Зафиров социалистите Велин Авкатев – председател на Общински съвет на БСП-Доспат, Димитър Мачолов – зам.-председател на Общински съвет на БСП-Доспат, Атанас Стоянов – секретар на Общински съвет на БСП-Доспат, Асан Алиосманов – председател на Младежкото обединение-Доспат, Дарина Емилова- председател на Обединението на жените-Доспат, Радина Карасавова – член на Общинския съвет на БСП-Доспат, Силвие Айролова – член на Общинския съвет на БСП-Доспат написаха:

„На основание чл.1З, ал.1, т.1 от Устава на БСП, с настоящото заявление Ви информираме, че прекратяваме членството си в БСП, считано от 01.10.2024 г.

След противоуставното изключване от партията на Корнелия Нинова и другарите Георги Свиленски и Иван Ченчев, в БСП се провежда последователна политика на реваншизъм и целенасочено преследване на дългогодишни и предани на социалистическите идеи кадри. От друга страна, се дава път на хора, които от години работят срещу БСП и под привидната форма на „коалиционни партньори” бавно и сигурно превземат Българската социалистическа партия, което за нас е недопустимо“, заявяват социалистите от Доспат и Змеица.

По думите им типичен пример в това отношение е Общинската партийна организация в гр. Доспат. „Без да посочват никаква причина, на практика Атанас Зафиров и компания ни отнеха представителните ни правомощия, като в съдружие с други партии формираха секционните комисии, без наше реално участие, с което предопределят изборните резултати“, пишат социалистите като подчертават:

„Напускаме партията с огорчение и с надежда, че принципите на другарство, солидарност, справедливост и взаимно уважение ще бъдат възстановени, което би направило възможно да се върнем в любимата ни партия“. На въпрос зададен от Топ Преса все пак кого ще подкрепят на предстоящите избори и озобщо ще гласуват ли – отговорът им беше уклончив, че може би ще изберат новата партия „Меч“, което доказва, че приказтите на медията ни не са празни. Преди повече от седмица разкрихме новината, за тайната сделка на Нинова и лидера на „Меч“ Радостин Василев видимо изнесеното в Топ Преса се оказва факт.

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search