Синоптикът Янков смълча България с прогноза! От петък ще живеем във… ВИДЕО

В неделя дъждовете ще бъдат често явление, но свършват в понеделник, а после иде циганското лято

Циганското лято иде до дни! Тази добра новина съобщи синоптикът Петър Янков. От прогнозата, която той направи, стана ясно, че редом с това ни очаква и доста смахнато време.

 

Синоптикът Петър Янков

„Нашите географски ширини и орографски условия позволяват повишение на сутрешните температури. След слънчевите дни, които ще бъдат днес и утре някъде до обяд, започва увеличение на облачността и събота, и неделя дъждовете ще бъдат често явление както у нас, така и в нашите южни съседи, специално в Гърция и Турция.

Всички, които смятат да прекарат навън сред природата – ще има валежи. В събота интензивните валежи ще бъдат главно в западните и източните части от страната.

В южните части от Гърция ще бъдат по-интензивни. Температурите ще бъдат между 20 до 25-28 градуса по нашето Черноморие, но ще вали през целия ден“, това каза синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

В планините, над 2300 м, ще бъде около 5-6 градуса, над 1500 м – около 14 градуса, така че всички туристи трябва да са с по-сериозни връхни дрехи. В планините снежната покривка бързо се стопи.

В неделя валежите ще продължават с едни временни прекъсвания преди обед, но следобед отново ще вали почти в цялата страна. Повече в южните и в източните части от България.

Нашите сънародници, които ще се връщат от Гърция, ще пътуват на влажни пътни настилки.

Температурите ще се понижат – над 2300 м ще бъде около 2-3 градуса, а над 1500 м – между 9 и 12 градуса.

Дъждовете свършват в понеделник.

Във вторник ще има разкъсана облачност, но в сряда и четвъртък отново се очакват превалявания. Те ще бъдат предимно от дъжд и в планинските райони, с температури между 18 и 23-24 градуса.

От петък започва един продължителен период с повишение на температурите. Сутрешни есенни мъгли и повече слънце през деня.

Ще живеем от петък следващата седмица едно такова циганско лято,

когато утрините са по-хладни с температури между 3 и 8 градуса, когато връхната дреха е необходим аксесоар и през деня температурите да достигат 24-29 градуса“, коментира още Янков.

Циганското лято иде! Синоптикът Янков с неочаквано пареща прогноза

„При земята вятърът ще бъде слаб, но този силен вятър ще пречи на всички екстремни спортисти, които упражняват делта и парапланеризъм. Не препоръчвам през почивните дни полети както от ниските места, така и от високите планински писти.

16 градуса ще бъде в Белград. Ние със София в неделя ще се наредим след Белград с 18 градуса. Най-топло ще бъде в Гърция, Атина.

В Западна Европа ще бъдат атакувани от облачни вълни с плътни дъждовни облаци. Там времето ще бъде много динамично с валежи и силни ветрове.

Тези облачни системи ще достигат до централните части на Европа и Алпите, но през почивните дни в сърцето на Европа – Париж ще е около 17-18 градуса, чадър и яке ще бъдат необходими“, добави Янков.

blitz.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search