ЗА ПЪРВИ ПЪТ! ЖЕСТОКО РАЗКРИТИЕ! Турските вестници НАРИЧАТ Доган – „Тъмен балкански субект“! От него дошло и остава това определение! !

Според официалната му биография, през 1985 година преименуваният на Меди Доганов, Доган се включва в организиране на съпротивата срещу т. нар. „Възродителен процес“, като става един от основателите на нелегална организация.  През 1986 година е арестуван, заедно с други участници в Турското националноосвободително движение,  и лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници, а през март 1987 година е осъден при закрити врати от Варненския окръжен съд на 10 години лишаване от свобода като създател на противодържавна организация. Амнистиран е след отмяната на чл. 233 от Наказателния кодекс в края на 1989 година. Не е изяснено дали престоят му в затвора е резултат от действителна нелегална дейност или е опит на Държавна сигурност да го представи като „борец за свобода“.

В свое интервю през 2014 г. политикът Иван Костов обвинява Ахмед Доган в обвързаност с подозираната за незаконна дейност компания „Мултигруп“. Нарича го „наследник на част от наследството на тази организация“, което го прави един от „основните фактори на корумпирането на българската политическа система“. И не само на българските, ами и на Турските.

Въпреки че, почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, миналата година, чрез трогателен пост в социалните мрежи, обявява че дарява 1 милион турски лири за пострадалите от труса в Турция, той и до ден днешен не е бил желан там.

Ето и целият текст на написаното от Доган:

„Скъпи братя и сестри!

Трагедията, която ви сполетя е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания.

Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.

Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. За това признание всички вие имате място и роля. И ние, като представители на Турския свят се гордеем с това.

Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите.

Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот.

Ахмед Доган“.

Наскоро в интервю , Илхан Андай  разкрива истинската причина защо Сокола има забрана от Анкара, както и за големият му грях към българските турци.

„Ахмед Доган има забрана да влиза в Турция. Причината е, че е предател на турците в България и е създаден от КГБ.“ Прави разкритието  в интервю издателят  „Илхан Андай.

Досега в публичното пространство у нас неофициално се говореше, че Доган е недолюбван от турския президент Реджеп Тайп Ердоган, защото е предпазвал България от турско влияние.

За първи път станало ясно обаче, че причината е била друга – предателство на интересите на българските турци в полза на Кремъл. А източниците на  Андай  били  повече от сериозни.

„Ахмед Доган и аз сме в черен списък на Турция. При разпитите ми от службите в Турция, в това число и от екип МИТ (турското разузнаване), ми бе обяснено, че на  Доган му е забранено да влиза в Турция, защото е предател на турците в България и е създаден от КГБ, а аз съм го защитавал и затова съм санкциониран“, обяснил Андай.

Пред хората на Аталай и Чакъров Андай хвърлил светлина и върху действията на Доган по време на т.нар. „възродителен процес”.

В деня след като Демирел приема Доган, в турските вестници се появили заглавия от рода на „Тъмни субекти на гости“.

В деня след като Демирел приема Доган, в турските вестници се появили заглавия от рода на „Тъмни субекти на гости“.

„Моят баща беше репресиран по време на „възродителния процес“ заради такива доносници и агенти на Държавна сигурност като Ахмед Доган“, казал журналистът на младежите, изпратени от отцепниците.

Съществували две особено важни страници от досието на Ахмед Доган, които се съхранявали само в Анкара, всъщност ги имало и в Русия, споделил още Андай.

България и етническите турци трябвало да научат съдържанието на тези две страници. Етносът  също имал нужда от това.

„Една от тези страници със зловещи тайни е виждал може би само Касим Дал – заедно лежали в затвора с Доган, после дълги години „дясна ръка“ на председателя. След като се върна в родината, запознавайки се с тези тайни, Дал изрече много тежки думи за приятеля си Ахмед.“- добавил Андай.

„Доган е най-успешният проект на „Държавна сигурност“ и всичко, което видях в досието му, ме потресе и дори си загубих говора за 5 месеца. В такава мръсотия, аз не искам да участвам. Аз, ако съм на негово място, не лидер на партията, а трябва да се скрия вдън земя. Доган е бил най-злият, той е бил проектът на ДС“, споделил Касим Дал.

Интересно е и изречението, на бившия председател на Меджлиса и вицепремиер на Турция,  Бюлент Арънч. Пред 2500 изселници в Бурса той казал: „Ние харесваме ДПС, но ДПС без Доган. Някой път ще ви кажа защо…“.

Има и друго, което си струва да се припомни.

В деня след като Демирел приема Доган, в турските вестници се появили заглавия от рода на „Тъмни субекти на гости“. В материалите се давало фактология – как едни 200 000 долара от КГБ били дадени на Ахмед Доган и Юнал Лютви и т.н. Един от всекидневниците в Турция бил особено брутален: „Агенти на КГБ са дошли да просят милиони за приватизацията в България!“

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search