Зрелищна победа за Пирин в дербито на върха

Пирин Благоевград победи като гост дублиращия отбор на Лудогорец с 3:2

Пирин Благоевград победи като гост дублиращия отбор на Лудогорец с 3:2 в мач от 11-я кръг и затвърди лидерската си позиция във Втора лига. Успехът бе шести пореден далеч от дома за футболистите на Иво Тренчев, които нанесоха първо поражение на отбора от Разград.

Още в четвъртата минута домакините поведоха, когато след самостоятелен рейд Хюсеин Кельовлуев с удар от границата на наказателното отбеляза за 1:0. Пирин обаче бързо се върна в мача и в 16-та минута след добра атака от дясно и хубава комбинация между Суда и Йосков, топката бе подадена към Христо Петров, който дебнеше на далечната греда и изравни.

Десетина минути по-късно обратът бе факт, когато Валентин Йосков с насочен удар по диагонала не остави шансове на вратаря Христов за 1:2. Разградчани обаче бързо заличиха изоставането си в 36-та минута, когато след центриране от статично положение включилият се в атака Стефанов изравни за 2:2. В даденото от съдията продължение на първата част Суда центрира от свободен удар и включилият се в атака капитан Александър Дюлгеров отново изведе Пирин напред.

След почивката темпото спадна и головите ситуации пред двете врати бяха малко. Три минути преди края на редовното време Аймен Суда отбеляза четвърти гол, но той бе отменен заради засада на нападателя.

С победата Пирин остава на върха с актив от 29 точки, със седем аванс пред втория Монтана. Лудогорец 2 остава на третата позиция с актив от 21, съобщават от Клуба.

Лудогорец 2: Христов, Иванов, Илиев, Йорданов, Кельовлуев, Луканов, Маринов, Николов, Пемперски, Стефанов, Тодоров;

Пирин: Костов, Бодуров, Божуркин (Бучев), Боянов, Вълчев, Динев (Намнганда), Дюлгеров, Иванов, Йосков (Гуано), Петров, Суда.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search