Кметът на Дупница с ултиматум към фирмите за снегопочистване и сметосъбиране

photo_verybig_1379677

Ултиматум към снегопочистващата фирма постави кметът на Дупница Методи Чимев, след среща между него, шефът на КАТ Радослав Боюклийски и фирмите по снегопочистване („Нивел строй“) и сметоизвозване („Дупница Клинър“).
„Финансова санкция ще бъде наложена на фирмата по снегопочистване, след като бъдат изготвени и обобщени всички протоколи от проверките придружени със снимков материал. Или овладяват ситуацията или прекратяваме договорните отношения между Община Дупница и „Нивел строй“, за което имат последно предупреждение. Улиците не са обработени както трябва и напълно основателни са упреците на хората в града и селата“, заяви инж. Чимев. Продължават да работят и 30 човека от временната заетост на територията на града, както и служителите от озеленителната фирма, които обработват пешеходните зони.
Денонощно ще работят и от сметосъбиращата фирма, стана ясно още от срещата. От „Дупница клинър“ са оправдали несъбирането в някои квартали с непроходимост на уличната мрежа. От „Екоотдела“ правят проверка по кварталите и постъпилите сигнали.
Кметът Чимев посети и депото за отпадъци в района над жк. „Бистрица“ и се срещна с ползвателя Кольо Илиев, за да решат проблема с осигуряването на достъп и обработка на сметосъбраното. Осигурена е необходимата техника, за по-бърза и в по-голям обем обработка на отпадъците.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене