В родното му Дебрен викат на Вранчев „Новата Минка“! Всеки има право да залитне с Доган но не и този, който дължи всичко на Пеевски!

„Политиците трябва да бъдем лоялни единствено към нашите избиратели. Те са ни изпратили да решаваме техните проблеми. Не се чувствам предател. Не мисля, че съм предал Делян Пеевски. Просто съм се присъединил към призива на почетния председател Ахмед Доган. Политиката е колективна игра.“

Това казал в интервю Ахмед Вранчев, който напуснал  по- рано през лятото самостоятелно ПГ на ДПС.

„Благодаря на г-н Делян Пеевски и г-н Феим Иса които осъществиха мечтата на всички жители на с.Дебрен, обещанието което дадохме е факт и средствата за изграждането на футболният стадион са подсигурени. Дебрен придобива европейски вид, но това е разбира се и благодарение на нашето единство, вярвам че ще продължим заедно да развиваме родното ни място.“ Думите са на сегашния водач на листата на Алианс за Права и Свободи виден, земеделец от Дебрен – Ахмед Вранчев преди да бъде препрограмиран. От това по силна кандидатура за водач на листа Доган определено не може да измисли. Не случайто в родното му село са му лепнали прякора „Новата Минка“ визирайки тяхнат асъселянка Минка Капитанова, която с години беше заместник кмет на Ахмед Башев, но в момента в който той и се довери и даде властта тя го предаде. „Нека Вранчев помни, че Минка стан адва пъти кмет на Гърмен, като предаде този, който я сложи на топлия стол но далеч не стиигна.“ напомнят му местните. Демек с предателство далеч се стигна но връщане от там няма.

Преди седмица става ясно, че Ахмед Вранчев, е  повел 14 членната листа на Алианс за права и свободи. Като тя е спрягана за  най-младата листа за народни представители в Благоевград, начело с Вранчев.Изненадващо било водачеството на тази листа, понеже коментарите до тогава били че, начело е  трябвало да бъде Ахмед Доган, но Доган  избрал да води в Кърджали.

Вранчев е само на 30 г., семеен, с едно дете. Бакалавър е по специалността „Политология“ и магистър по „Европейска администрация“. Влиза активно в политиката през 2019 година като член на партия ДОСТ но през 2020 г., когато е избран за председател на ДПС – Гърмен. През януари съпартийците му гласуваха втори мандат. На местните избори миналата година Вранчев бе избран за общински съветник, а после и за председател на ОбС.

Напуска председателското място, за да стане депутат, след като Делян Пеевски и Йордан Цонев взели решение да влязат в парламента съответно от Кърджали и Велико Търново и така дали път към парламента на 3-ма представители от Благоеврадска област: Вранчев, Ибраим Зайденов и Фатима Йълдъс. Малко след като Вранчев напуска парламентарната група на ДПС и на официалната страница на парламента статутът му бива сменен на „член на нечленуващи в ПГ“, същото направил и колегата му от Ямбол Димитър Николов.

Междувременно в неговото родно село, на Вранчев де… не от днес се говори, че ако не е бил Пеевски, Вранчев нямало нито парламент да помириса нито власт да види. Но какво да се прави… програма! Пълна програма….

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search