Изключително ползотворен и успешен ден за община Разлог: домакинство на 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО и Златен приз за принос в развитието на туризма

По повод Световния ден на туризма, се проведе форум Бранд България – „Чудесата в ЮНЕСКО”.
Форумът е организиран от българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент.
В него участие взе кметът на община Разлог- инж. Красимир Герчев, който в своето изявление каза, че град Разлог е готов да посрещне с кукери гости oт цял свят, които се очаква да пристигнат догодина у нас по време на българското домакинство на 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО. По план това ще се случи на 18 януари 2025 година.
Кметът на община Разлог сподели, че „Освен материалното наследство трябва да покажем и нематериалното“ и припомни, че Разлог е носител на приза „Пазител на традициите”, че богатство на община Разлог са Добърските баби, както и много други уникални по рода си традиции, които могат да бъдат представени на предстоящата 47-ма сесия на ЮНЕСКО през януари.
Отново по повод Световния ден на туризма, зам.- кметът по социални дейности – инж. Гергана Костова получи Златен приз за принос в туризма в Разлог.
Отличието й бе връчено на официална церемония на Годишните награди на списание „Дестинация България“- едно от най-популярните издания в сферата на туризма.
Отличията се връчват ежегодно от списанието. Те биват присъдени на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.
Зам.-кметът по социални дейности- инж. Костова прие наградата и благодари на екипа на списание „Дестинация България“ от свое име, а и от името на цялата община Разлог и заяви, че Разлог като град-пазител на традициите ще продължава да се развива и като предпочитана туристическа дестинация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене