Екшън в Перник: Пиян перничанин нагло е атакувал с колата си патрулка и е ударил полицай

20150105.ifkgoiobzk

Стражите на реда гърмят със стоппатрони по автомобила на беглеца

След меле пред дискотека пиян перничанин нагло е атакувал с колата си патрулка и е ударил полицай. Наложило се е униформените да употребят оръжие, за да охладят страстите.

Разбеснелият се перничанин е задържан за 24 ч. в ареста, съобщава Венцислав Алексов, говорител на ОД на МВР-Перник, като дава подробности за инцидента, станал тази нощ около 02,30 ч. пред дискотека в центъра на града.

На тел. 112 бил подаден сигнал за скандал и побой между две групи младежи. Пристигналите на място полицаи установили двама от най-отявлените участници в разправията – И.Г. на 35 години и 25-годишния Б.В. По-младият бил закаран в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник за преглед и задържан впоследствие.

Вторият участник в побоя не се подчинил на органите на реда, отправял обиди, заплахи и възпрепятствал изпълнението на служебните им задължения. Във видимо нетрезво състояние се качил на лек автомобил и тръгнал да бяга. Полицейският автопатрул го застигнал, полицаите спрели и тръгнали към колата на беглеца.

Пияният И.Г. също слязъл, ударил единия от униформените, качил се на колата си и при потегляне нарочно се блъснал в автомобила им.
След няколко предупреждения служителите на реда произвели два изстрела със стоппатрони, които попаднали в гумата и стъклото на бягащия автомобил.

На ул. „Самоков“ 35-годишният мъж бил спрян. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,55 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ.

Двамата арестувани са криминално проявени, като И.Г. е познат с кражби и шофиране на автомобил след употреба на алкохол, а Б.В. с държане на взривоопасни материали без разрешително.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене