Общинският съвет в Петрич ще разгледа промени в наредбата за администриране на местните такси и услуги

Общинският съвет (ОбС) в Петрич ще разгледа наредба за изменение и допълнение на наредбата за администриране на местните такси и услуги, която с много малки изключения не е променяна от момента, когато е приета. Това ще се случи на днешното осмо редовно заседание на местния парламент в южния град. В дневния ред са включени още 50 точки, каза за БТА председателят на ОбС инж. Светла Данаилова.

Тя посочи, че съветниците също ще гласуват приемане на годишния план и отчета за касовото изпълнение на бюджета на община Петрич за 2023 година, както и годишния отчет за състоянието на годишния дълг.

Ще бъдат определени също минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на един километър пробег. Ще бъде разгледано и още едно предложение, свързано с определяне на две паралелки с брой на учениците под минималния. „На предишната сесия приехме такова предложение, но през лятото са постъпили промени, така че се налага да приемем още две паралелки на територията на община Петрич, в които ще имаме ученици под минималния брой – десет“, каза Данаилова.

В дневния ред са включени и 15 предложения, свързани с териториално и селищно устройство, както и 25 предложения за управление и разпореждане с общинската собственост. Включено е и предложение за утвърждаване на социалните помощи, които се отпускат по правилника на Общинския съвет. В предложението е включено да бъдат финансирани пет инвитро процедури и 39 граждани да получат социални помощи за покриване на здравни нужди.

На днешната сесия ще бъде направен и отчет за работата на Общински съвет – Петрич за първото полугодие на 2023 година, посочи още Данаилова. БТА/Евелина Митрева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене