Енергиен триъгълник в Родопите лекува болни

Болни търсят изцеление и спасение от проблемите си в свещения Родопски енергиен триъгълник – Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък, легенди пък твърдят, че тук са идвали извънземни и е акостирал библейският ковчег с животните на Ной.

И трите родопски върха са почитани като светилища от памтивека, а за Белинташ се смята, че е място за обреди, което е с поне 1500 години по-древно от голямата Хеопсова пирамида в Гиза, за която пък се смята, че е построена в 3500 г. преди Христа.

Това обаче, за което идват хората на Белинташ, е енергията, която сякаш извира на талази на това място и пречиства душата и тялото. Тя се усеща на всеки сантиметър, но е най-силна съвсем под върха. Тук екстрасенсите идват да търсят прозрение и насоки свише, а болните – спасение и изцеление. От десетилетия се говори, че точно тук са кацали и извънземни и това се е случвало не само в древността, а и в наши дни.

От древните исторически източници се знае, че Филип Македонски, а по-късно и синът му Александър Великолепни са идвали тук и са оставяли в пещери много злато.

На Ванга се приписва изказване как имането на Александър било заровено точно под Белинташ – една колесница, пълна с 800 кг злато, която той скрил там, за да го чака, след като тръгва да завладява Персия. Затова Белинташ, както и другите две местности от Родопския свещен енергиен триъгълник, а също и Перперикон, често става обект на иманярски набези, търсещи митични съкровища.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене