С уникален обрат в пиринската бундеслига от 1:3 до 6:4 и с човек по-малко футболистите на „Спортист 1959“ заработиха по 100 лв. на калпак

С уникален обрат от 1:3 до 6:4 и с човек по-малко футболистите на новака в горното ниво на пиринската бундеслига „Спортист 1959“ от Падеш заработиха отборна премия в размер на 1700 лв., или по 100 лв. на калпак, независимо от игровото време в мача срещу „Рилци-бразилци“. След последния съдийски сигнал на Иван Донев под знака на емоциите феновете влязоха на терена да отпразнуват гръмкия успех на любимците си срещу аутсайдера в зона „Струма“ без спечелена точка дотук в кампанията. Благоевградският рефер изгони централния защитник на победителите Владимир Трендафилов още в 20-та мин. на двубоя за влизане отзад на противников състезател. Докато съотборниците му излязат от шока, домакините набързо наваксаха изоставането след ранния гол на Добри Мавродиев и се оттеглиха на почивка с две попадения в аванс след точните изстрели на Петър Шопов, Марио Георгиев и Вилиян Михайлов. Гонитбата в резултата продължи и през второто полувреме. Подопечните си върна в мача играещият треньор с капитанската лента Веселин Стойков, който намали от дузпа, а Мартин Байов с майсторско изпълнение възстанови статуквото. „Бразилците“ отново се надигнаха и излязоха напред, след като от упор вкара Благовест Христов. Падешлии обаче стигнаха до драматичната развръзка в своя полза благодарение на Денис Боински, който се разписа на два пъти, а окончателно интригата уби вездесъщият В. Стойков с асистенцията на резервата Александър Джалев.

„СПОРТИСТ 1959“: Д. Христов. З. Янакиев, Вл. Трендафилов, А. Узунски, П. Пешов, Н. Вълчев, Д. Боински, М. Байов, Д. Мавродиев, В. Стойков, И. Атанасов /Д. Петкашев, И. Новоселски, А. Куколев, Г. Бойчев, Д. Арнаудов, Ал. Джалев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене