Така, след години наскоро в Драма се организирала спортна среща по парапланеризъм. Това е английската BP Cup 2024.

Незабавна необходимост от сертифициране на пистата Korylovu, край Просочани

АВИАЦИОНЕН КЛУБ „Aeolos“ от Драма е един от най-важните аероклубове в Гърция и особено в Северна Гърция. В продължение на много години той играе важна роля в развитието на алтернативния туризъм в региона, тъй като има много хора, които често посещават Драма, за да летят от Корилово, но и от района на Просоцаните кули.

Драмският аероклуб „Еолос“ разполага с голяма естествена писта в Корилово и много често всяка година е домакин на стажанти- парапланеристи от Германия, Норвегия, Англия, България и други европейски страни.

Всяка година парапланеристи особено от Норвегия, ходели в Драма, за да вземат уроци по парапланеризъм, но и да се насладят на спокойното летене, предлагано в района, но главно за да тренират на особено гладка писта.

Така, след години наскоро в Драма се организирала спортна среща по парапланеризъм. Това е английската BP Cup 2024.

Надпреварата, която се провела от стартовата площадка на Кулите в района на община Просоцани.

В публикацията си Драмският аероклуб „Еолос“, по повод подновяването на състезанията, кани други спортисти и подобни групи и клубове, като моли за помощта и подкрепата на местната власт в Драма, за подобряване на инфраструктурата в района и по този начин да се увеличи обемът на туристическите спортисти, които избират Драма за парапланеризъм.

Един от въпросите, повдигани отново и отново от Аероклуб Еолос от Драма, който с много усилия и работа в продължение на много години успял да се утвърди с работата си бил  незабавната необходимост от сертифициране на пистата Корилово. Въпреки че клубът е напълно законен, неговата писта обаче не е била определена като писта за парапланеризъм. Съответният въпрос обаче в момента се разглеждал от горското стопанство на Драма и се чака съответният отговор.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене