Като Неврокопи финансирал жителите си за зимата

Живакът  вече е започнал да  пада под  нулата  на места в Като Неврокопи  през предходните дни.

Целта на Община Неврокопи тази година е била,  да доставя дърва за огрев с 50% отстъпка на всичките си жители.

Зимата е  започнала,  да чука на вратата на жителите на котловината, след като през последните няколко дни термометърът показвал  нула градуса по целзий  в сутрешните часове в различни райони на Неврокопи. Нуждите от парно вече са били  усетени, въпреки временното повишаване на температурите в някои дни, а както казват жителите на района, от следващия период отоплителните уреди ще трябва да работят постоянно.
Един от основните начини за отопление в Неврокоп, както и в други райони на Гърция, били дървата за огрев, чието снабдяване е необходимо за задоволяване на нуждите от отопление, които поне в този район са повишени поради дългия зимен период, но поради много ниските температури (едни от най-ниските регистрирани през зимния сезон в Гърция).
Жителите на района имат право при определени условия на значителна отстъпка (50%) за дървения материал, доставен от горския отдел с помощта на дървосекачите на района. Все пак за тази цел имало и специално финансиране от държавата. За щастие тази година, благодарение на навременната мобилизация на кмета на Неврокопи, Елефтериос Тамбуридис , това финансиране, което всъщност е увеличено в сравнение с миналата година, било осигурено от юни, с цел да покрие, нуждите на всички бенефициенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене