Националния печат

печат

„24 часа“

Съдът върна 6 млн. лв. кеш на балдъзата на Брендо

Десислава Дишлиева, балдъза на “кокаиновия крал” Евелин Банев-Брендо, вече е по-богата с 6 млн. лв., научи “24 часа”.  Това става факт преди Коледа, когато съдът прекратил наказателно дело срещу нея за пране на пари от наркотрафик.

Разходите на домакинствата се увеличават с 5% повече от доходите

Ръстът в доходите на домакинствата у нас през последните 5 години е 25%, докато този на разходите е доста по-голям – почти 30 на сто. Това показват сметки на “24 часа” по данни от Националния статистически институт.

„Сега“

2 милиона българи ще плащат вече по-високи осигуровки

Около 2 млн. българи ще плащат по-високи осигуровки през тази година, въпреки че осигурителната тежест не се увеличава директно. Това прави над 65 % от работещите. За първи път от много години минималните осигурителни прагове са увеличени в почти всички икономически сектори, тъй като държавата наложи административен ръст там, където работодатели и синдикати не постигнаха споразумение.

Франция се отказва от данък „богатство“

75-процентният данък върху парите на супербогатите във Франция, който бе сред ключовите реформи на президента социалист Франсоа Оланд, спира да действа на 1 февруари. Правителството няма да удължава действието на данъка след тази дата, съобщи електронното издание „Локал“.

Плановете на МВР военните да пазят границата срещат отпор

Спешна среща днес на министрите на вътрешните работи, на отбраната и на регионалното развитие при вицепремиера Меглена Кунева трябва да реши проблема с охраната на границата. Това съобщи Кунева пред БНР в неделя. Причината е натрупалото се напрежение, след като на Коледа камион с полицаи, охраняващи границата, се обърна, шофьорът му загина, а много от пътувалите в каросерията бяха ранени.

„Труд“

Цените на горивата без промяна през 2015 г.

По-евтини горива и тази година. Поне до края на 2015-та шофьорите ще зареждат бензин и дизел на същите цени, прогнозират експерти. Само за година най-масовите горива поевтиняха до нивата си от преди 5-6 години.

„Монитор“

Заточиха прегрешил архимандрит

Протосингелът на Видинската митрополия архимандрит Антим е изгонен от епархията и преместен в София, за да е под контрола на Светия синод, докато решат окончателно какво да правят с него, съобщиха от Синодалната палата. Той е назначен за редови свещеник в катедралата „Св. Александър Невски”, където мястото се счита за престижно, но не се служат треби, венчавки, кръщенета и опела, от които духовниците печелят. Така Антим ще разчита само на заплатата си от 460 лева.

Сипваме евтини дизел и бензин 

С по-евтини горива ще зареждаме автомобилите си и през тази година. Поне до края на 2015 г. шофьорите ще наливат бензин и дизел на същите цени, прогнозират експерти от петролния бизнес. Само за година най-масовият бензин А 95 е свил цената си с 14,34 на сто, съобщава fuelo.net. Това на практика означава, че плащаме с 37 стотинки по-малко за всеки литър гориво в резервоара.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене