В Кавала разкриха българи извършили кражба за над 300 000 евро

Заведено е дело срещу трима българи, единият от които е открит и задържан. След щателно разследване, полицаите от отдела за сигурност в Кавала успели да разкрият кражба от бижутериен магазин, извършена миналия месец в Кавала.

След  инцидента са извършени задълбочени разследвания, в резултат на които са установени трима извършители, българи срещу които са образувани преписки за извършени престъпления утежнена кражба, кражба и кражба на МПС.

Извършителите първоначално на 1/2-7-2024 са  откраднали автомобил от района на Халкидики, захвърлили номерата му и  поставили регистрационни номера, които са свалили от друго превозно средство, след което в ранните сутрешни часове на 22-8-2024 г. стигат до  бижутериен магазин в Кавала, използвайки специален софтуер, който деактивирал алармата на магазина, нахлуват с взлом и успяват да задигнат бижута на стойност, над 300 000 евро.

Правилното използване на информацията от полицията довело до идентифицирането на тримата извършители на кражбата, като единият от извършителите бил установен в населено място в Кавала и задържан вчера по обяд, преследван с Европейска заповед за арест, издадена от българските власти за организиран въоръжен грабеж.

При извършени претърсвания в дома и автомобила на задържания извършител са открити и иззети,  сумата от 4000 евро, фалшива лична карта и две фалшиви шофьорски книжки.

Намерен и иззет е и лекият автомобил, използван при кражбата.

Ценните бижута все още не са открити, както и останалите двама извършители.

Арестуваният е  предаден на съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене