Колко и срамно да звучи, България е единствената страна в света, в която те питат "колко филийки хляб искаш?!?

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО! Благоевградчанка изригна: Предпочитам да пътувам 30 Мин , но да ям качествена храна на нормални цени, а не да се храня в кифленското “Raffy” със зле приготвеното суши

Ресторнт Лебедово езеро в Струмица е пример за това ,как могат да бъдат съчетани лукс, вкусна храна на приемлива цена

Ресторнт Лебедово езеро в Струмица е пример за това ,как могат да бъдат съчетани лукс, вкусна храна на приемлива цена

 

„Ще кача това , защото имам какво да кажа. Това е сметка за вечеря на 4 души, в нов хотел с ресторант , с перфектно обслужване, обстановка, меко казано вкусна храна … в Македония. За тази сума вечерям само аз , когато изляза тук, в “уникалния” ни Благоевград , в момента . Братя македонци, не искате домашните и краставиците да имате вкус на пластмаса, не искате да ви спрат производство и да ви вкарват от Китай, Тайван и …. да не ставам цинична още от къде. Не искате алкохолът ви да струва майка си и баща си. Не искате да можете да пътувате свободно, за да ставате болногледачи в Европа. Мислете , докато още имате време… А на нас – горко ни! Предпочитам да пътувам 30 Мин , но да съм качествена храна на нормални цени, преди това да се храня в кифленското “Raffy” и да съм зле приготвеното суши“. –гласи коментар, на нашият приятел и читател Анелия Никлева от Благоевград, който обикаля интернет пространството. Дамата е вечеряла в ресторант в С. Македония, а коментарът и е  придружен и със снимка на касовият бон, на който е била нейната сметка.

Това ни накара да си зададем и въпроса, има ли самоопределящи се  монополи на ресторантите и цените в тях?

Как може в една иначе уж Европейска развиваща се страна като нашата, да обядваш в ресторант да се счита вече за лукс? Колко и срамно да звучи, България е единствената стран ав света, в която те питат „колко филийки хляб искаш“? Навсякъде и на запад и на изток хлабът е в повечето случаи дори комплимент към храната. 

Качеството на храната и начина и на приготвяне, отговаря ли изобщо на цената на която се предлага? Заплатите, отговарят ли на безбожните цени, определени от ресторантите? Трябва ли да се мълчи по тези въпроси, и да си казва „айде, айде, който има пари, ще си ходи по ресторантите, който няма, да се седи вкъщи“?

Да, дамата качила снимката с коментар, много подробно е описала точно как е положението на ресторантите и кухните в страната ни. Да, има разходи за консумативи, персонал и пр. но братята македонци и  гърци също имат, а разликата в цените и качеството е плачевна! И  понеже лятото вече приключи, нека ви  припомним, каква храна, на каква цена и на какво качество се наслаждавахте цяло лято в съседна Гърция?!

 И преди някой да каже, че това е хипербола, нека отиде да вечеря с 4 души в ресторант!

Нека яде вместо салата, пластмаса, сърдита сервитьорка да му налива поредното питие, да крещи по цялото заведение, а на изпроводяк да псува държавата. Ама как беше приказката? „“ Не е виновен този , който яде баницата , а този който му я дава .“

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене