Без категория

14-часова операция на Гери в „Пирогов“ дава надежда кракът й да бъде спасен

гергана кюмкова

14-часова операция е претърпяла вчера прегазената от автобус в Гоце Делчев Гергана Кюмкова от село Гърмен. След сложната интервенция медиците от „Пирогов“ са обнадеждени, че е голямшансът да не се стигне до ампутация на единия й крак, каквато бе първоначалната прогноза.

Това е добрата новина, която съобщиха днес от столичната болница на приятели на момичето, които заминаха специално за София да дарят кръв и да занесат на Гергана за пореден път памперси, мокри кърпи и други вещи от първа необходимост.

Както ИНФОМРЕЖА писа, 28-годишната Гергана Кюмкова пострада тежко преди няколко дни, когато по време на движение неочаквано се отворила вратата на препълнения автобус на неврокопската фирма „Динамо“ и младата жена след падане се озовала под гумите на гежкото превозно средство.

В гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ преди да транспортират за столицата пострадалата, лекарите са положили големи усилия да я стабилизират с оказване на спешна помощ и интензивно кръвопреливане, тъй като Гергана е изгубила много кръв и пътуването до София щяло да е рисково за живота й.

Хората от целия регион се включиха в кампанията за събиране на средства за лечението й, а ученици очевидци на трагедията организираха протест на автогарата и поискаха от фирмата превозвач повече автобуси в пиковите часове по линията с. Огняново – Гоце Делчев, както и гаранции за здравето и живота на стотиците работници и ученици, които всяка сутрин пътуват с въпросните рейсове за общинския център.

Вчера управителят на „Динамо” АД Илия Петков изпълни едно от обещанията, които даде пред протестиращите млади хора, като подсигури два автобуса по натоварената линия. Петков се ангажира и фирмата му да поеме изцяло разходите полечението на осакатената Гергана Кюмкова.

В община Гърмен, в най-голямата шивашка фирма „Пиринтекс“ и в други предприятия и магазини в Гоцеделчевско също тече благотворителна кампания в подкрепа на Гери. Само за един ден протестиращите ученици събраха сумата от 1850 лева за лечението й. Ежедневно за „Пирогов“ пътуват приятели на момичето и доброволци кръводарители, съпричастни с тежката участ на младата жена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене