ВПЕЧАТЛЯВАЩО! Построиха вечното имение на покойния брат Галев в Дупница! ВИДЕО

След смъртта на Ангел Христов през 2023 г., гробът му в Дупница става център на внимание, както за местните, така и за медиите показва репортаж на Методи Байрактарски за сайтаhttps://yugozapad.com/ . В негово име са извършени значителни подобрения в района на гробището, като се създава нещо като мемориален комплекс:

 

Беседка – Изградена в близост до гроба му, където близки и почитатели могат да се събират. Беседката символизира място за размисъл и спомен.

Чешма – Построена в непосредствена близост до гроба. Традицията на изграждане на чешми в памет на починали е често срещана в България и символизира чистота и вечен поток на живота.

Пешеходна алея с LED осветление – Алеята, която води до гроба на Христов, е оборудвана с модерно LED осветление. Това не само улеснява достъпа, но и придава специална атмосфера на мястото, особено през вечерните часове.

Асфалтиран път и стълби – Достъпът до гроба е значително подобрен чрез асфалтиран път и изградени стълби. Това прави посещението на гроба по-удобно за хората, които идват да отдадат почит.

Въпреки че Ангел Христов и Пламен Галев са свързвани с престъпни деяния и укриване от правосъдието, те остават уважавани фигури в Дупница и околността. Мнозина от местните хора ги виждат като закрилници и личности, които са помогнали на общността, дори ако техните действия са били в конфликт със закона. Подобренията около гроба на Христов и отдадената му чест от много от неговите съграждани свидетелстват за продължаващото му влияние и начина, по който той се възприема от някои части на обществото.

Историята на Ангел Христов остава олицетворение на сложността на социалния и правен ред в България, където някои личности могат да имат двойствено възприятие в обществото — едновременно обвинени в престъпления и възприемани като герои на местната сцена.

Ангел Христов Христов е роден през 1969 г. и става известен като една от най-влиятелните фигури в Югозападна България, заедно с Пламен Галев. Двамата стават известни в обществото като „братя Галеви“, въпреки че не са роднини. Първоначално те са служители на силите на реда и дори се занимават с охранителна дейност след падането на комунистическия режим.

През годините, Христов и Галев изграждат значителни бизнес интереси, като се намесват в редица сектори в региона на Дупница и около него. С течение на времето те стават замесени в различни схеми, които привличат вниманието на властите. Те са обвинявани за участие в престъпни дейности като рекет, пране на пари и организирана престъпност, но в същото време местната общност ги възприема и като благодетели.

През 2012 г. Ангел Христов и Пламен Галев са осъдени за престъпна дейност в България. Вместо да излежат присъдата си, двамата успяват да се укрият и са обявени за международно издирване. През следващите години са съобщавани спекулации за тяхното местонахождение, но те остават извън публичния живот.

През юни 2023 г. става ясно, че Ангел Христов е починал. Смъртта му е обвита в мистерия, тъй като се предполага, че тялото му е било тайно върнато в България, въпреки че е бил обявен за издирване. Той е погребан в Дупница, родния му град, където местните продължават да го почитат.

Автор: Yugozapad.com

За още интересни новини ни последвайте във Фейсбук  –  facebook.com/YugozapadNEWS

    

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене