Емоционално и в дух на приемственост протече смяната на директори в НПГ „ Д.Талев“

Днешният петъчен ден ще присъства  в летописите на НПГ като изключително емоционална и събитийна дата. С много обич, с огромно уважение и със сълзи на очипедагогическият, непедагогическият колектив на училището и учениците отбелязаха пенсионирането на дългогодишния директор – г-жа Мария Георгиева.

Днес официално в дух на позитивъзм, приятелство и приемственост пенсионираният вече  директор на НПГ – г-жа Мария Георгиева – с уважение, обич и доза хумор предаде своя пост на новия директор на НПГ – г-н Веселин Петков. Събитието протече в присъствието на старши експерт от РУО Благоевград – г-жа Людмила Цикловска и училищната общност на НПГ. Старши експерт Цикловскапосочи, че г-жа Мария Георгиева е много успешен директор и обобщи високопрофесионалната й работа през годините. Акцентира на отговорността, иновативността, умението на директор Георгиева да създава спокойна, позитивна и креативна атмосфера в училище. Тъкмо тези качества са в основата на едно умело и дипломатично управление, издигащо авторитета на професионалната гимназия. Така новият директор – по думите на г-жа Цикловска– ще поеме стабилно, модерно  и предпочитано учебно заведение и ще има отговорността да надгражда.

Емоционални думи към г-н Веселин Петков отправи г-жа Георгиева, която изтъкна увереността си, че НПГ ще върви в правилната посока на развитие и ще защитава ежедневно авторитетното си място в общността. Г-жа Георгиева обеща да следи развитието на училището, да се радва на успехите и да бъде верен приятел на НПГ.

От своя страна,  новият директор – г-н Петков – посочи, че се завръща в НПГ като в свой втори дом – с уважение, привързаност и отговорност, защото тъкмо тук започва професионалният му път. Той обърна внимание на това, чеосновен принцип в управлението му ще бъде да продължи да осъществява висококачествено, съотносимо и дори изпреварващо динамиката на времето образование и възпитание в НПГ.

С продължителни ръкопляскания и топли думи учители, служители и ученици благодариха на г-жа Мария Георгиева за нейната добронамереност, за слънчевото й и уютно управление на НПГ. Сърдечно приветстваха и новия директор, който с усмивка и оптимизъм пое поста.

Колективът на НПГ запечата емоцията в снимка, по време на която всички ученици спонтанно изразиха уважението си, като дълго, дълго аплодираха от прозорците на училището и се впуснаха да прегръщат г-жа Мария Георгиева. Тази непринудена емоция на благодарност и обич най-добре и най-кратко „разказа“ за човека и директора Мария Георгиева.

Честито пенсиониране на г-жа Георгиева! Да е здрава и стажът й като пенсионер да е по-голям от трудовия! Да замени успешно училищните планове с прекрасни планове за живота! Да влезе в програма „Със свободен час“ и да се наслаждава на много интердисциплинарни пътешествия по света! Тя продължава да бъде шеф – шеф на своя живот!

На добър час на г-н Веселин Петков! Здраве, смели крачки, мъдри решения, професионализъм, визионерство и успехи!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене