Така, че тези които са с Доган в сърцето си оставата само там, тези които са с Доган в схемите ще водят листи. Доган каза. Лидер се следва, не се критикува и дума срещу него не се обелва!  

Ще бъде мътна и кървава! Доган реди листи! Всеки с претенции и плаши с напускане! В пиринско са в шок!

Новият собственик на „сараите“ в Росенец и столичния квартал „Бояна“ Данаил Папазов върна Ахмед Доган в централата на ДПС и за първи път от 12 години насам кандидатските листи ще бъдат наредени от почетния председател на партията тук. Припомняме, че освен „сараите“, Доган загуби и марката „ДПС“ и на предстоящите избори кандидатите на фракцията „Аталай-Чакъров“ ще бъдат вписани от земеделеца Румен Йончев в коалицията „Алианс за права и свободи“ (АПС), която е сформирана от две формации – „Сбор“ и „ЗНС“.

Доган, който се снима с младежки активисти, ще ползва кабинета на втория етаж, в който се беше разположил Джевдет Чакъров. Офисът на почетния председател се ремонтираше, но след скандалите дейностите спряха заради безпаричието в партията, която разполагала с пари само за заплати до 31 декември 2024 година. Очакванията около реденет он алисти са меко казано напрегнати в нервен облак. Всеки написал на стенат аси „Аз подкрепям Ахмед Доган“ очаква да е начело, да води, да командва…. Всеки претендира за пост и влияние и най – вече за разчистване на сметки. В Кърджали вече е първият официален скандал. Бившите кметове на Кърджали и Ардино Хасан Азис и Ресми Мурад нямат никакви шансове да станат депутати от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, писа най – влиятелната местна медия Родопи24. Двамата видни представители на фракцията „Аталай-Чакъров“ няма да попаднат в кандидатската листа на „Алианс за права и свободи“ (АПС), която коалиция е сформирана от „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“.

Доган иска да води листата на АПС в Кърджали за парламентарните избори на 27 октомври. Втората позиция, или поне третата, той ще даде на Елван Атилла, съпруга на Юджел Атилла – шофьор на Доган в зората на демокрацията и бивш зам.-министър. Елван Атилла е активна в социалните мрежи, администратор е на група за защита на Доган от Касим Дал, когато „дясната ръка“ на Сокола го обвини, че като агент на Държавна сигурност работел срещу турския етнос. Същата група днес се използва от фракцията.

Относно избора си, Доган отбелязал: „Хасан Азис и Ресми Мурад се борят за имунитети, защото са клиенти на прокуратурата, докато при Елван е само кауза“. Припомняме, че Доган отказа на Хасан Азис пореден кметски мандат в Кърджали, а Ресми Мурад получи серийно „Не“ за желанието му да се върне на кметския стол в Ардино или поне да стане председател на сесията.

В югозападния край нещата стоят по същия горе – долу начин. Местните млади птичета на „почетния“, момчетата които Делян Пеевски направи и депутати и политици, а те най – нагло го предадоха,  може и да не стигнат до избираемо място, а някои от тях дори до листата. Доган бил категоричен, че в парламента му трябват най – верните, щото не било проблем да вкара хора в парламента, проблема бил да ги задържи там. В парламентатаизкушията били твърде много и нищо чудно слабохарактерни хора, да го предадат за жълти стотинки. Така, че тези които са с Доган в сърцето си оставата само там, тези които са с Доган в схемите ще водят листи. Доган каза. Лидер се следва, не се критикува и дума срещу него не се обелва!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене