Кампанията на ДПС в Пиринско – От „Делян Пеевски направи“ до „Доган скоро ще…“!

Последователят на Ахмед Доган в Пиринско е отвратен. И не се налага кой знае колко задълбочено и ангажиращо проучване за да стане ясно, че тези които заложиха или залагат на Ахмед Доган с всеки изминал ден стават все повече обезсърчени.

Личи си и в местните медии. Когато народният представител Ахмед Вранчев предаде Пеевски и залитна към Доган, убеден, че това е бъдещето, журналистката от Гоце Делчев Маргарита Енчева гръмко написа „Бастионът на Пеевски се пропука в Пиринско“.

Десетки доволни хора шернаха тази публикация. Днес обаче, с всеки изминал ден този ентусиазъм секва и радостта от гарантираната победа на Доган става все по умираща.

Наистина от Доган се очакваше много, като начало да излезе и да обясни, как така от голям политик и феномен Делян Пеевски се превърна в персона „Нон грата“ за него и обкръжението му! От Доган се очакваше досущ като Ивелин Михайлов да обиколи страната, да се срещне очи в очи с хората, да ги прегърне да им поиска прошка и да поиска помощ и подкрепа с наведена глава. Уви! Пиринско все повее и повече започва да клони към Пеевски. И няма как да е другояче! Агитацията по места от двете „ДПС – та“ е гради в обясненията от От „Делян Пеевски направи“ до „Доган скоро ще…“!

Младият лидер на ДПС беше до избирателите си по време на Ковид кризата. Наля милиони в медицинско оборудване и консумативи за болните. С негова помощ се построиха стадиони, детски градини, инфраструктура… ремонтираха се училища и какво ли още не. Да агитираш за Пеевски е лесно – той се съди по делата.

Да агитираш за Доган обаче. Пълно мъчение. Оставащите все по малко емисари на земеделците водени от Доган доста изнервено обикалят региона и агитират „Доган скоро ще направи това…“,, „Доган ще оправи нещата…“, „Доган ще се покаже скоро…“, „Доган ще дойде скоро… Няма го но е в сърцата ни….“ Да ама „Ще“ къща не пълни! Хляб не дава! Човека вече него си не може да оправи, камо ли държава или електорат. Доган довършва доверието на хората и е на път да направи най – ревностните си фенове в върли поддръжници на Пеевски и този процес тече в Пиринско. И какво излиза накрая! Помните ли какво е казал народа точно за такива случаи:

„Преди да поискаш нещо – помисли какво си дал…“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене