ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ!Проф. Вили Лилков: В ДПС им беше удобно Пеевски да финансира избори, а хората около Доган да берат плодовете

В ДПС бяха много доволни от ролята, която бяха възложили на Делян Пеевски, а именно да разширява влиянието на партията в тези райони, в които естествено те нямат присъствие. Говорим за Северозапада, за помашките региони на страната. Това заяви проф. Вили Лилков, лидер на Синя България, в интервю за „Факти”.

Определено може да се каже, че Пеевски създаде структури на партията, това доведе до повишаване на резултатите на ДПС, но с това се засилваше и неговото влияние в партията, каза Лилков.

Не е случайно и това, че разнобоят дойде именно от хората около Ахмед Доган. Те разбраха, че вече не доминират в партията. Хората около Доган видяха, че тяхното влияние е застрашено, и нададоха вой, коментира още политикът.Иначе в ДПС им беше удобно Делян Пеевски да финансира избори, да изгражда структури, да носи дивиденти, а хората около Доган да берат плодовете. Да, сега е дошло време разделно в ДПС и всеки ще си получи своята част от сметката, категоричен бе проф. Вили Лилков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене