Предстои събаряне на трибуните на Общинския стадион в Драма, а басейнът е в процес на тестове, има опасения относно експлоатацията му!

Под новите трибуни ще бъдат изградени пространство

за загряване на състезателите, предимно през зимните месеци, коридори за тренировки по лека атлетика, голяма модерна тренировъчна зала, като ще има и закрито пространство от над 100 метра, салони и др. .

Големи спортни проекти текат в община Драма.

Два големи спортни проекта са в разработка, на територията на община Драма. Единият е пред завършване (басейн), а другият се очаква да започне съвсем скоро (общински стадион).

По отношение на общинския стадион – бивш Национален стадион, това е особено важен проект за град Драма, но и по-общо за цялата префектура, тъй като много деца тренират там.

Проектът ще започне с разрушаването на старите трибуни, което е и основният обект на проекта, като в същата зона ще бъдат изградени новите трибуни, със закрита фитнес зала, под тях, тренировъчни зони, офиси, складове и др.

Проектът се финансира от програма „Антонис Трицис“ на Министерството на вътрешните работи на Гърция, с бюджет 5 897 400 евро. Както е дарение на драмския бизнесмен и Арис Теодоридис.

 

Според първите информации проектът не се очаква да засегне ежедневните тренировки на спортните клубове и техните състезатели.

Общински плувен басейн

По-притеснени обаче са гражданите на Драма, от завършването и експлоатацията на новия общински басейн в града, като ясен и категоричен отговор, относно неговото завършване, засега нямало.

След скорошна дискусия, която се провела в Общинския съвет на Драма, имало силна загриженост за работата на плувния басейн. Констатацията е, че Община Драма не разполага с подходящ персонал за поддръжката и експлоатацията му, което изглежда води общинската власт до решението да се наеме частна фирма.

Останал въпросът обаче, какво точно ще прави частникът, доколко ще носи отговорност за неговата работа: само с работата на машините и поддръжката им ли ще се занимава или ще има по-големи отговорности? И докъде могат да стигнат тези отговорности?

Мисленето на общинската власт била, че гражданите винаги трябвало да имат възможността се възползват от това ново спортно бижу и то да функционира нормално.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене