Гергана Орманлиева ще бъде втора в листата на БСП!

БСП в Пиринско номинира кандидатите си за депутати за предстоящите избори. На днешния Областен съвет на БСП в Благоевград бяха разгледани предложените кандидати, които са в два списъка.

В първия списък са номинираните активисти на БСП от областта. Тъй като водачът ще бъде определен от Националния съвет, е обсъдена подредбата на листата от второ място, заяви за „Струма“ областният председател на БСП Валери Сарандев. На второ място е предложена Гергана Орманлиева от Гоце Делчев, спечелила най-много преференции на последните парламентарни избори в областта и в национален план – 2000. На трето е Младен Тимчев – председател на  БСП в Сандански, а на четвърто – Веселин Христов, председател на БСП в Благоевград. Следват Илиян Попов от Петрич, Александър Палапуов от Банско, Ваня Маникатева от Симитли, Абедин Камбуров от Гоце Делчев, Любомир Алексиев от Сандански, Христо Шомов от Благоевград, Исмет Ходжов от Гърмен.

Вторият списък е с номинации на кандидати извън областта, повечето от които са депутати и бивши евродепутати. Най-много номинации – 8, от общинските организации е получил неврокопчанинът Кирил Добрев, който членува в софийската организация на БСП в район Нови Искър. С по 4 номинации са изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Борислав Гуцанов и Александър Симов, с по 3 номинации са Драгомир Стойнев, Румен Гечев, проф. Иво Христов и Петър Корумбашев, и с една – Гергана Алексова, член на партийната контролна комисия.

Водачът на листата и нейното подреждане ще бъдат утвърдени на заседание на Националния съвет на БСП. След това ще има преподреждане, тъй като БСП ще се яви в коалиция с още 13 партии и ще има места за коалиционните партньори, обясни областният лидер Валери Сарандев.

Коалицията „БСП – Обединена левица“ бе регистрирана днес от ЦИК от временния председател на БСП Атанас Зафиров, който е представляващ на коалицията. Голяма е вероятността Кирил Добрев да бъде утвърден за водач на коалиционната листа в Благоевградска област.

Припомняме, че той беше лидер на вътрешната опозиция на БСП в последните години от управлението на доскорошната председателка Корнелия Нинова. На 29 декември 2022 г. той дори бе изключен от БСП, но точно след 1 година бе възстановен като член с решение на ВКС.

По ирония на съдбата Корнелия Нинова, която няколко пъти бе водач на червената листа в Пиринско, също бе изключена от БСП с решение на Националния съвет на 1 септември след 8 г. начело на партията. Мотивите за нейното изключване са уронване престижа на партията и саботиране на регистрацията за изборите.

„Моята цел е да бъда обединител в БСП”, заяви днес за „Струма“ Кирил Добрев по повод номинациите му за депутат и потенциален водач на коалицията в Пиринско.

Източник: struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене