Анализаторите са категорични, че ще дойде времето в което, Камбитов ще бъде отново кмет на града. Това била стратегията му в дългосрочен план. 

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Атанас Камбитов с ударно завръщане като кандидат – депутат?!

Ударното завръщане на Атанас Камбитов! 

Четири години след като Атанас Камбитов напуснал ГЕРБ, бившият кмет на Благоевград се върна в редиците на партията. А според толично осведомени източници на Топ Преса, бившият градоначалник на Благоевград ще ъде фактор в листата кандидат – депутати на партията на Бойко Борисов. Той отказва какъвто и да е кометар по темата. Според една част от нашите източници доктор Камбитов ще бъде водач на листата, а според друга – ще бъде втори и буквално ще бъде лицето на Благоевград на предстоящите избори за народно събрание.

Камбитов има богат управленски опит. През 2007 г. бе избран за общински съветник от ГЕРБ. Бил е народен представител и кмет на Благоевград в продължение на два мандата. През 2020 г. напуснал партията на Бойко Борисов след разкола с Цветан Цветанов и се присъединява  към партията му „Републиканци за България“. На последните местни избори бива издигнат от инициативен комитет, но за градоначалник бива избран кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев. ГЕРБ пък подкрепили  независимия Илко Стоянов. Анализаторите са категорични, че ще дойде времето в което, Камбитов ще бъде отново кмет на града. Това била стратегията му в дългосрочен план.

Още през февруари в профила си социалната мрежа във  Фб, Камбитов обявява,  „бях представен като общински ръководител на ГЕРБ Благоевград и Регионален отговорник от Административния секретар на ПП ГЕРБ, г-н Паунов.

Благодаря за доверието на г-н Борисов и Изпълнителната комисия!

Благодаря за подкрепата на всички приятели и колеги, които присъстваха!

В годините, заедно с тях, заедно с всички членове и симпатизанти на ГЕРБ,постигнахме много успехи и съм сигурен, че и занапред ще бъде така.

Очаква ни много работа, но имаме опита, силата и решителността да го постигнем“.

Камбитов поел общинската организация на партията, която временно се оглавявала от Даниела Савеклиева. Областният председател и евродепутат Андрей Новаков запазил поста си, но Камбитов става регионален координатор между Изпълнителната комисия и областта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене