Веселин Вучков: Оставка на шефа на „Гранична полиция” и мерки, с които да се облекчи работата на служителите по границата – това е резултатът след инцидента от миналата седмица 30 Декември 2014 | 09:28 | Агенция „Фокус“

0000244915-article2

Оставка на шефа на „Гранична полиция” и мерки, с които да се облекчи работата на служителите по границата – това е резултатът след инцидента от миналата седмица. Това каза в студиото на „Денят започва” по БНТ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по отношение на случващото се през последните дни по българо-турската граница.
„По отношение на конкретният инцидент, това е много тежък инцидент, причините ще станат ясни в резултат на експертизите и разследването, което води Бургаската окръжна прокуратура. Ще окажем пълно съдействие”, увери вътрешния министър.
Той изказа съболезнования на близките на граничния полицай от Свищов – Асен Асенов.
„По отношение на големият проблем – какво става на българо-турската граница, определено мога да кажа, че още от самото начало преди 24 месеца МВР е било абсолютно неподготвено да се справи с подобно предизвикателство. Месец и половина анализираме този въпрос в министерството, включително и в резултат на многобройни срещи и анализи със синдикатите. Проблемът е, че вътрешното министерство само не може да се справи с такава тежка задача”, допълни Вучков.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене